Mi lehet a baj? Aki megmondja kap egy pacsit. Bővebben lent.
Sziasztok! Utolsó mentsváramként írok ide... Van egy Honda Pax robogóm kb a '80-as években készülhetett. kb 10 éve vettük.Nem igazán volt használatban. Tavaly elötti nyáron nem akart indulni, így hát kicsit felújítottam, ki/letisztítottam. Teljesen pöccre indult minden frankó. Pár napja mentem vele és kilyukadt a levegőszűrő csonk, mert hozzáért a kerékhez és abban a pillanatban mintha motorfék lenne és nem indult. azóta meg lett tisztítva a karburátor majd a 40-edik rúgásra beindult, majd még egy párszor be tudtam indítani, de azóta semmi. Már az egész motrot szétszedtem, kitisztítottam mindent de semmi. hiába rugdosom nem jó.
Azóta:
Karburátort kitisztítottam, igen ALAPOSAN.
Szikra van.
Kompresszió van.
Membrán is jó.
igen benzin van, olaj van, a kulcs el van forgatva... -.-
Levegőszűrő most nincs rajta, de elvileg az nélkül is be kellene indulnia.
Én a szivatóra gyanakszom, de nem tudom hogy mik lehetnek a rossz szivató tünetei.
Hiába rugdosom csak hörög meg röfög de nem puffog... Még csak jelét sem látom, hogy be akarna indulni. Hidegindítóval elkezd puffogni de nem tart tovább 2 -mp-nél. Benzincsövek nincsenek eldugulva ugyanis a karbiba jut benzin. Valaki help!
"kilyukadt a levegőszűrő csonk, mert hozzáért a kerékhez és abban a pillanatban mintha motorfék lenne és nem indult"
Kérdésedben a válasz. Ha valaminek a hatására azonnal fellép egy probléma, miért kezdesz teljesen másra gyanakodni? Javítsd meg a légszűrőházat.
A légszűrőnek van egy bizonyos folytása, kell is lennie, mert így alakul ki egy pici vákuum a karbi előtt és így tud a főfuvi megfelelő mennyiségű benyát felkapni.
Mivel kilyukadt az összekötő cső, lecsökkent a vákuum, mert falsot szívott, elszegényedett a keverék és megragadt a dugó. Az volt az a motorfék szerű megállás.
A dugó anyag felkenődött a hengerfalra rosszabb esteben, ami hirtelen felkeményedett és adott a gyűrűnek. Vagy a gyűrű beragadt tőle a gyűrűhoronyba, ami kompressziócsökkenést okoz. Lehet nem veszed észre a kompressziócsökkenést, csak nyomásmérőn látnád.
Szét kell húzni a hengert és leellenőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!