Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kilyukadt az egyik hátsó...

Kilyukadt az egyik hátsó fékcső. A fék továbbra is fog. El lehet így menni vele a szerelőhöz óvatosan vagy egyáltalán nem érdemes így közlekedni vele?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 14. 19:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Én nem mennék. Fog, de tudod meddig? Lehet pont akkor nem amkikor kéne és elütsz valakit. Mondjuk szitulációfüggő, mert ha ki faluban az utcád végére viszed és minden kihalt, akkor miért ne. De általában nem ez van.
2016. ápr. 14. 20:18
 2/10 anonim ***** válasza:

"Kilyukadt az egyik hátsó fékcső. A fék továbbra is fog."

Amíg el nem fogy majd a fékolaj belőle!!!

Akkor csatt!

2016. ápr. 14. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Minden autóban kétkörös fékberendezés van. Ez azt jelenti, hogy a jobb első, és a bal hátsó, valamint a bal első, és a jobb hátsó alkot egy-egy kört. Ha az egyik kör tömítetlen,és emiatt működésképtelen, attól még a másik kör kifogástalanul működik. A fékhatás persze számottevően romlik, hisz négy helyett, csak két kerék fékeződik. A fékút hossza jelentősen megnő. Nem írtad, hogy milyen messze van a szerelőd. Én a a közeli szerelőhöz óvatosan, nagy követési távolságot tartva, elgurulnék vele.
2016. ápr. 14. 20:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Emellett ott a kézifék, óvatosan azt is elhet használni ha bowdenes.
2016. ápr. 14. 20:54
 5/10 anonim ***** válasza:
3: az a baj hogy ok, hogy két körös, de a tartály közös. Nem tud úgy elszökni az olaj hogy az egészséges körnek is annyi?
2016. ápr. 14. 21:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Annyi eszük van a tervezőknek is, akkor értelmetlen lenne az egész.
2016. ápr. 14. 21:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, értelmetlen lenne. Az az értelme, hogy ha valami kilukad, eldurran, akkor meg tudsz vele állni, egyszer. Vagy még egy párszor, tehát nem halsz bele egy fékhibába. De attól kezdve az van, amit korábban írtak, el fog menni az olaj, és a végén semmit sem fog.
2016. ápr. 15. 01:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Milyen messze van a szerelő ? 5 km simán elmehetsz , csak ne forgalmas időszakba, másik dolog a fog a fék, akkor ugy fletud izzani a féktárcsa, ha tárcsa van már láttam iylet hogy vörösen izott és feketén füstölt .....egy hölgy ismerösöm nem vette észre hogy a jobb hátsó keréknél fog a fék...
2016. ápr. 15. 08:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsó, van ilyen, még gyakorlott vezetőknél is. Nekem is valszeg ragadt kicsit mindig, de nem lehetett észrevenni, csak amikor 3 hetet állt, az egyik oldal berozsdásodhatott, és ahogy elindultam már észrevettem hogy lassul dombnak lefelé üresben.

Visszamentem, felemeltem, hát a bal elsőt alig tudtam forgatni, a jobb pedig érezhetően nehezebben járt mint kéne, de 1.5 tonna meg 245 ló nem érezte meg amíg nem lett ilyen durva.

2016. ápr. 15. 17:02
 10/10 anonim ***** válasza:
a harmadik vagyok! A főfékhenger műanyag egy tartálynak látszik. viszont belülről hosszában ketté van osztva. Így ha az egyik körnél elfolyik a folyadék, a másik körnek még marad elegendő folyadék a tartályban. remélem érthetően írtam.
2016. ápr. 15. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!