Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az oka, hogy a Mercédesz...

Mi az oka, hogy a Mercédesz nem olyan kedvelt márka Magyarországon, mint az Audi és a BMW?

Figyelt kérdés

Az utakon is jóval kevesebb C vagy E osztályút látni, mint Audi A4/6-ot vagy BMW 3/5-öst.

Mi lehet ennek az oka?

Szerintem, a 3 német prémiummárka közül, nekik vannak a legelegánsabb autóik.Vagy, "túl elegáns"?Hivalkodónak találják?

Megbízhatóság terén is, jobbak.A dízelmotorjaik is jobban bírják, mint az Audi vagy a BMW erőforrásai.

2016. ápr. 13. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

A Mercedesek a '90-es évekig jól tartották az árukat, használtan is drágábbak voltak, mint az Audik és a BMW-k. Ezért mikor a magyar proli rászabadult a német, svájci és egyéb nyugati használtautó-piacokra, az olyannyira vágyott "nímettótókból" Mercedest nem nagyon tudott venni a kis pénzecskéjéért, csak Audira vagy BMW-re tellett. Így hát ezeket hozták haza, ilyennel nyomták és nyomják a telepi keménycsávók. Mára már a Mercedesek közt is van olyan, ami nem nagyon tartja az értékét, a '90-es évek ámokfutásaiból (W210, a rohadás magasiskolája, W638, avagy hogyan lehet, hogy egyetlen részegység sem működik) soknak már a gödör mélyén van az ára, nem is véletlenül. Így már az óccsóságot kereső magyar vevőnek is elérhetőek, be is indult az importjuk jó pár éve.

Viszont a lakótelepi zsiványságból kinyihelőzött újgazdag maffiózókban és cigányokban még mindig megvannak a régi emlékek nyomai: szeretnék ők a Mercedest, mer' az olyan jó komoly meg minden, de ifjúkoruk még éppen elérhető árú álomautója az E30/E36 vagy a C4 A6, B4 80 volt, így inkább az Audi és a BMW mellett döntenek.

2016. ápr. 13. 17:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem tartják elég hivalkodónak.

[link]

a 2006os E class pontosan úgy néz ki, mint az elődje

ezzel szemben egy hármas BWM

[link]

és egy A4

[link]

a mercin nincs meg a 2000-res évek közepi "úgynevezett menők" ráncfelvarrás

aki meg 10 éves prémiumautót vesz azt leginkább a kivagyakiság érdekli, mert különben új swiftbe ülne ugyanennyiért

2016. ápr. 13. 17:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezekből az autókból a legtöbbjük a 1,5milliós kategóriából kerül ki, ott megbízhatóság szempontjából az 1.9tdi/pdtdi illetve a 320d/316i van leginkább a középpontban. Illetve a mercik túlnyomó része automata vagy kompresszoros, ha megkotlik nem túl olcsó mulatság és mercis ismerősöktől hallva szeret.... hát most nagyot mondanék azzal, hogy megkotlani, de inkább hektikusan működni, míg a többiben van egy rendes manuális váltó.

"Megbízhatóság terén is, jobbak.A dízelmotorjaik is jobban bírják, mint az Audi vagy a BMW erőforrásai."

Nem tudom, nem láttam még egy cikket sem az 1.000.000 futott 220cdi-ről.

2016. ápr. 13. 17:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Audi és BMW azért van több mert 80%-uk leharcolt, nyugatról behozott darab. Ha azt nézed mennyi pár éves Audi vagy BMW szaladgűl, akkor kb arányos lesz a Mercikkel.
2016. ápr. 13. 19:59
 5/6 anonim ***** válasza:
45%

Mercibe a legdrágább minden, ez fontos érv.

Írtad hogy elegáns autók, na én Audi és BMW tulajként mondom, hogy nekem nem elegáns, hanem csak simán szép autó kellett. Szerintem más is gondolkozott így.

Ja és ha szétnézel a 2000-2005-ös autók között, hát Merciből nem találsz költséghatékonyt, és az akkori C Mercik is elég sz*rul sikerültek. Az akkori A4 és E46 sokkal jobbak szerintem, nem kényelemre, hanem megbízhatóság és költséghatékonyság szempontjából.

2016. ápr. 14. 08:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Kedvelt szerintem a Merci is, csak azt már túl hivalkodónak tartják sokan és túl drágának, bár meg lehet venni a pápaszemest olcsón is, de arról meg köztudott, hogy szinte új koruktól rohadnak. Még sokszor lomha is az árához képest a legtöbb Merci.
2016. ápr. 18. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!