Milyen felni kéne?
Nem nagyon értem a problémát. Ha gyári a sárvédő és gyári a kerék, akkor pontosan úgy áll jól, ahogy van. Emlékeim szerint a W203-ra nem jellemző, hogy bután kicsi lenne a nyomtáv.
Ha a sárvédő szélesebb a gyárinál, alatta meg a gyári felnik virítanak, annak nincs sok értelme. Miért szélesíted a sárvédőt, ha nem azért, hogy elférjen alatta a kerék?
Én a helyedben nem mókolnék kis ET-jű felnivel, hanem gyárit szerelnék fel. Azzal biztosan úgy működik minden, ahogy kell. A felni ET-je ugyanis az első futóműben elviszi a csapszegeltolást, a kis ET-jű felnivel a kerék nem a talppontja körül forog kormányzás közben, hanem előre- vagy hátrafelé gördül. Azt meg hosszú távon nem szereti a futómű. Illetve a kis ET-jű felniknél a kerék által átadott erő nem a kerékcsapágy vonalában fog hatni, hanem kijjebb, ezt nem nagyon szeretik a csapágyak.
(persze ugyanez igaz a gyárinál nagyobb ET-jű kerekekre is)
Az extrém (értsd 8-10 mm és afeletti) ET szám csökkentés rontja a kormányozhatóságot és feleslegesen túlterheli a kerékcsapágyakat.
Ha már szélesítés, akkor szélesebb felnit hasonló ET-vel, ha elfér (főleg a kormányzott kerék) nehezebb lesz így is kormányozni, de legalább a futómű geometriát nem rontod el.
Jelenleg ez a felni van a szekéren.
www.alloywheelsdirect.net/mercedes_alloy_wheels/c_class_saloon_w203_alloys/15_mercedes_elnath_wheel_604
ET 31. Ez nekem nem sok mindent mond, nem is igazán értem az egészet, de mindegy is.. Szal a lényeg hogy kijjebb legyenek a kerekek, ezt meg lehet oldani úgy, hogy ettől nagyobb vagy kisebb et számú gyári felnit veszek?
ET szám A kerék elméleti középvonala és a tényleges felfogatási felület síkja közti távolság mm-ben .
azonos méretnél a kisebb ET szélesebb kerékpoziciót jelent. ET szám csökkentés: felnicserével vagy a felni "pogácsázással",
De amint írtam nagy eltérés korai csapágycserét, esetleg bizonytalan irányíthatóságot eredményez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!