A kamionos csipogókban valaki segítene? (Országonkénti fizetés)
Országonként, és hogy hogy kell kezelni, erre lennék kíváncsi. Én megpróbáltam összeírni, de nem tudom, hogy jól-e. Tapasztalt kollégák ha segítenének azt megköszönném. Szóval ahogy én tudom:
-Osztrák: Go-Box : akksis, 1 csipogás esetén jó minden, ha nem csipog akkor rossz. A fizetés automatikus
-Lengyel: Viatol: akksis. Feltöltős, 1 csipogás esetén van rajta elég pénz, 2 esetén kevés, és ha nem csipog akkor rossz vagy nincs rajta pénz. Orlen vagy BP kutakon lehet feltölteni.
-Csehország: Premid: lehet automatikus fizetésű vagy feltöltős, 1 csipogás esetén jó minden, 2 esetén kevés a pénz 0 nál rossz vagy nincs pénz.
-Németország: Tollcollect: a lényeg, hogy világítson zölden.
-Olaszország: Telepass: akksis, automata fizetés, 1 csipogás jó 0 rossz
-Francia: Kapsch?? / Viat?? : automata, és ez még jó Spanyolországban is és Portugália egyes részein.
-Szlovákia: Myto? szivargyújtós, zölden világít akkor jó, villog akkor kevés piros esetén nincs pénz vagy rossz. Ez is feltöltős és csak a határon lehet.
Szlovénia: fizetőkapuk vannak, itt Shell vagy Dars kártyával lehet fizetni. Van csipogó is itt ABC néven (azt mondták...)
-Horvátország: fizetőkapus, készpénzzel.
-Szerbia, Románia: matrica
-Svájc: határon kell kiváltani egy RED kártyát.
Ezeket tanították nekem, magyarázták, de tudjátok, több szem többet lát. Kérem szépen aki vette a fáradtságot és elolvasta az mondja, hogy jók-e, vagy hiányosak, és ahol rossz kérem egészítse ki, hálásan köszönöm! Nagyon fontos lenne nekem!
a francia Kapsch vagy Viat ? Mert mind a kettő rá van írva, és a szlovák pedig Myto? Mert azt se mondták biztosra. És a szlovénoknál létezik ez az abc csipogó, vagy valami mendemonda?
Amúgy köszi az infót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!