Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit rontok el kerékcsapágy...

Mit rontok el kerékcsapágy cseréjekor?

Figyelt kérdés

Renault Twingo I-es autón szerettem volna első kerékcsapágyat cserélni, addig sikerült is, hogy az új csapágy a helyére került, de képtelen vagyok beütni azt az alkatrészt, amire a tengely megy. Félig bemegy viszonylag könnyen, onnan semmi.

[link]

[link]

Nyilván én nem csinálok jól valamit, de nem tudok rájönni, mit. Segítséget kérek!

2016. ápr. 6. 19:16
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Azt hogy előbb a tengelyre kellett volna a csapágyat feltenni (csonkot hűteni, csapágyat melegíteni max 100 fokig) utána meg a csonkállványt melegíteni, a csapágyat hűteni. Így könnyen össze lehet rakni, nem kell ütlegelni meg feszegetni.
2016. ápr. 6. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
Préssel próbáld!
2016. ápr. 6. 20:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Annak az alkatrésznek a neve kerékagy. Préselni szokták nem kalapálni, mert szétvered a csapágyat, és kb. nem csináltál semmit! Én legutóbb összeraktam prés nélkül (majd jól lepontoznak érte), mert kellett az autó.

A titok a hőtágulás. Beállítod a sütőt 60 fokra (ne melegebbre, mert megolvad a csapágy porvédője), berakod a tengelycsonkot a csapággyal együtt 1 órára, hogy jól átmelegedjen, közben a kerékagyat pedig a fagyasztóban lehűtöd.

Ha jól csináltad, akkor csak bele kell ejteni a kerékagyat a csapágyba, max. egy ütés kell neki, de az se, mert amikor a féltengelyre rátekered az anyát, majd jól a helyére húzza.

2016. ápr. 6. 20:19
 4/9 anonim ***** válasza:
#1: Nem jó a sorrend, mert a csonkállványban van egy zégergyűrű ami a csapágyat tartja a helyén, és azt csak a kerékagy bepréselése előtt lehet betenni.
2016. ápr. 6. 20:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Ráadásul a csapágyat csak belülről lehet bepréselni, a kerékagyat meg csak kívülről.

:)

2016. ápr. 6. 20:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom ezt a hűtős-melegítős módszert.
2016. ápr. 6. 20:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Azzal menni fog.
2016. ápr. 6. 22:15
 8/9 A kérdező kommentje:
Végül győzött a félelmem és előkerült valaki ismerőse akinek volt csapágyprése, azzal könnyedén bement, egy ezrest megért. Próbáltam a módszert, de még akkor sem ment be teljesen a helyére, tovább ütni és erőltetni meg nem mertem.
2016. ápr. 7. 19:43
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Ne próbáld meg! Hisz láthatod, valaki nem gondolta hasznosnak a válaszomat. Első voltam.
2016. ápr. 8. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!