Mit rontok el kerékcsapágy cseréjekor?
Renault Twingo I-es autón szerettem volna első kerékcsapágyat cserélni, addig sikerült is, hogy az új csapágy a helyére került, de képtelen vagyok beütni azt az alkatrészt, amire a tengely megy. Félig bemegy viszonylag könnyen, onnan semmi.
Nyilván én nem csinálok jól valamit, de nem tudok rájönni, mit. Segítséget kérek!
Annak az alkatrésznek a neve kerékagy. Préselni szokták nem kalapálni, mert szétvered a csapágyat, és kb. nem csináltál semmit! Én legutóbb összeraktam prés nélkül (majd jól lepontoznak érte), mert kellett az autó.
A titok a hőtágulás. Beállítod a sütőt 60 fokra (ne melegebbre, mert megolvad a csapágy porvédője), berakod a tengelycsonkot a csapággyal együtt 1 órára, hogy jól átmelegedjen, közben a kerékagyat pedig a fagyasztóban lehűtöd.
Ha jól csináltad, akkor csak bele kell ejteni a kerékagyat a csapágyba, max. egy ütés kell neki, de az se, mert amikor a féltengelyre rátekered az anyát, majd jól a helyére húzza.
Ráadásul a csapágyat csak belülről lehet bepréselni, a kerékagyat meg csak kívülről.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!