Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mozgás közben nem szabad...

Mozgás közben nem szabad 1-esbe tenni?

Figyelt kérdés
Ha például egy nagyon rossz földes úton megyek, kb 10 km/h-val,akkor sem szabad?
2016. ápr. 5. 21:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%

Nekem ugyan motorom van, de gondolom, autónál sem lehet megmondani, hogy milyen sebességnél hanyasban kell menni, mert azért más tényezők is vannak (s bizonyára a fokozatok sem egyforma hosszúságúak)... Mentem már 80-nal másodikban emelkedőn (amúgy síkon is), mert az volt a megfelelő, pedig az én kicsikémnél 40-nél van az ötödik alja (felváltáskor, mert leejtve a sebességet 35 is OK neki).

Viszont nála az egyes használhatatlan, úgyhogy ha egy dugóban 2 km/h-val kell mennem, akkor sem váltok egyesbe, hanem csúsztatott másodikkal haladok :) Más járműnél nem tudom, hogy van ez, de én is mehetnék egyesben, ha akarnék, csak nem esik jól s nincs értelme.

Rossz, erősen nyomvályús földúton sem megyek 10-zel, az meg a másik.

2016. ápr. 5. 22:52
 12/15 anonim ***** válasza:
70%

Ha most kezdesz tanulni és gyökkettővel mész, pláne rossz úton, akkor mindenképpen pocsék lesz a fogyasztás :D Én saját motoron tanultam s mindig logolom a fogyasztást, iszonyú volt az első pár tank, pedig benne voltak a gyakorlóhelyig tartó utak gyakorlottabb vezetővel.

Amúgysem kéne a fogyasztással fárasztani egy kezdőt, aki hirtelen talán azt se tudja, melyik a jobb keze vagy ilyesmi. A rossz út eleve komoly nehezítés, bár legalább autóval nehezebben borulsz fel. Én látványosakat estem motorral :)

Ha félő, hogy lefullad, akkor persze, válts vissza, nem lesz jó fogyasztás attól, hogy túl alacsony fordulatszámon szenved, majd lefullad a motor...

2016. ápr. 5. 22:57
 13/15 A kérdező kommentje:
Értem,köszi. :D Azt mondja muterom,hogy nem visz ki aszfaltra,mert mindkettőnket megb@$zná a rendőr. Sajna csak ez van. Ha már itt tartunk, tudtok Szolnokon olyan helyet,ahol forgalommentesen lehet gyakorolni vezetni? Lehetőleg aszfaltos úton.
2016. ápr. 5. 23:02
 14/15 anonim ***** válasza:
63%
hát ha mindkettőtöket +b@$zná a rendőr annak csak mutter örülne,te nem biztos :D
2016. ápr. 6. 08:32
 15/15 A kérdező kommentje:
xddd
2016. ápr. 6. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!