Milyen gumiabroncs ápoló szert ajánlotok?
A futófelületet soha, semmivel nem ápoljuk. Ha zavar, hogy poros, piszkos, akkor vízzel lehet lemosni, minden más fújkálós-kenős-locsolgatós szer használata tilos. A gumiabroncsnak ugyanis az aszfalttal kell érintkeznie, akkor tapad, ha ráborítasz valami szilikonos, glicerines vagy egyéb rettenetet, akkor abba beleragad a por és amíg le nem kopik róla, csúszkál a gumi.
Ápolni tehát csak az oldalfalat kell, ha szeretnéd. Erre sokféle szer van és mindenki másra esküszik. A legegyszerűbb alternatíva a szilikon: ráfújod, ronggyal leitatod a felesleget, azt' kész is a "nepperfekete" gumi. Csodásan beleragad a por, mást nem nagyon tud. Lehet próbálkozni glicerinnel is, ettől nem lesz annyira ragacsos. Vannak szilikonmentes gumi- és műanyagápoló szerek, azok is jók rá. Igazából teljesen mindegy, melyiket használod: külsőleg nagyjából ugyanolyan lesz tőlük a gumi, az élettartamnál meg nem oszt, nem szoroz, mivel locsolgatod.
Nem sok visszataszítóbb látvány van egy autón, mint a szilikontól tocsogó gumik. Nem értem a nepperek mért erőltetik annyira. Én sikítva menekülnék egy ilyen autót látván.
Létezik nagyon sok gyártónak gumiápolója. Mindegyik megfelel a célra. Talán csak a legolcsóbbakat hanyagolnám. Nekem a Sonax és AutoGlym termékek jöttek be autóápolás terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!