Hogyan tudom megállapítani simson sokat kap vagy kevesell?
adott egy s51-es simson 90/6-os hengerrel, 21-es dellorto versenykarburátorral, tirisztoros gyújtással (az elektronika robogó CDI és hozzávaló trafó, de a gyárival sem jobb a helyzet), módosított légszűrőházzal (szivacsszűrő van benne).
az volna vele a probléma, hogy nem tudom beállítani a karburátort, mivel nem tudom eldönteni, hogy sokall-e vagy kevesell.
tünetek:
ha 90-es főfúvóka van benne akkor ömlik a benzin a kipufogócsonkból de kipörög 8 ezerig úgy ahogy,
ha 85-öst teszek bele nagyjából jobban pörög és már nem nyom ki annyi benzint,
ha 80-ast valamivel jobb, már nem ömlik belőle a benzin de még most sem bír kipörögni csak 8 ezerig, de ha játszok a gázzal és elkapja akkor elpörög 10 ezerig is.
ha ráhúzom a gázt kicsit hörögve pörög fel alapjáratról.
ha elzárom a benzint és hagyom, hogy kiürüljön a vagy félig karbiból az anyag és ráhúzom a szívatót akkor pörög mint állat 10-13 ezret vígan, amíg ki nem űrül a benzin az úszóházból.
a súbertűn végigpróbáltam mind a 4 rovátkát, sehogy se jó,
régi szoci PAL gyertya van benne ami most volt használva először
Mi okozhatja ezeket a tüneteket, rosszul volna belőve az úszószint vagy még mindig sok benzint kapna és kevés levegőt vagy a gyertya szívathat?
csak szólok, hogy a szimó soha nem fog pörögni nyolcezer fölött...esetleg lefelé hátszéllel..
volt egy 50-es krómhengeres Steyr-Puch-om,az pörgött csutkagázon nyolcezret, de akkor már fütyült..
13-at modellmotor pörög...talán...
sikerült megoldanom a problémát a CDI volt a bűnös, visszaraktam a gyári tirisztort szépen megyen vele
a karbiba maradt a 90-es fúvóka de úgy nézz ki, hogy sok lesz neki mivel a tű teljesen legalulra állítva és akkor jó
a kipufogóból mennyire szabad köpködnie az olajat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!