Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Baj, ha felgyorsítás után...

Baj, ha felgyorsítás után üres sebbeségben hagyom az autót gurulni? Fogyasztást csökkenti -e és veszélyes-e? 18F

Figyelt kérdés
Mostanában szoktam pl: lakott területen 50nel megyxek tudom hogy nemsokára lassítanom kell kiveszem üresbe és ugy gurulok, nem akadályozva a forgalmat csak akkor csinálom ha nincsenek mögöttem. Segit a fogyasztás lejjebb vitelével és normális dolog e ez? Amúgy egy 93'as opel astra f-ről van szó. Átlagban 6,5l-körül eszik
2010. ápr. 5. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Veszélyes, mert egy hirtelen manőverezést nem tudsz végrehajtani és baj lesz belőle! Mindig hagyd sebességben!

A fogyasztás csökkentésére az alábbi módszer a legjobb és leghatékonyabb és legismertebb: MOTORFÉK!

Válts vissza egy sebességet és vedd le a gázpedálról a lábad, ekkor a motor magasabb fordulatszámmal megy, de megfogja az autót és elkezdi lassítani. A legjobb, hogy a motorfékezés közben az autó fogyasztása: NULLA! Nincs fogyasztás, mivel a motor lezárja az üzemanyagnyílást és meggátolja a benzint, hogy a motortérbe jusson! Mindig motorfékez, ne csak télen, nyáron is!

2010. ápr. 5. 12:01
 2/8 anonim ***** válasza:
hogy zárja le az üzemanyagot? honnan tudja hogy most motorfékezel? vagy egyszerűen ha nem adsz gázt, akkor alapból lezárja? motorfék az jobban fékez mintha üresben hagyjuk a váltót nem? tehát hamarabb lelassulunk
2010. ápr. 5. 13:33
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
azért nem NULLA a fogyasztás mert üzemanyag nélkül ugye leáll a motor, azért ilyen hülyeséget ne beszéljünk már, egy minimális alapjárati benyát azért benyel, remélem érthető voltam :D
2010. ápr. 5. 13:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Fordulat mindegy, hogy mekkorát esik vissza? Pl: ha négyesben megyek 50el és 35re kell lelassítanom és hármasba teszem majd jol belasul az autó? az se baj?tehát nagyon visszafog az autó hirtelen
2010. ápr. 5. 14:54
 5/8 lodarazs ***** válasza:

Nem hülyeség. Injektoros autókban motorféknél a motorvezérlés teljesen elveszi az üzemanyagot,nem kap jelet a befecskendező.

A vezérlőegység érzékeli a fordulatszámot (fordulatszám jeladó), valamint azt is, hogy a fojtószelep zárva van (fojtószelep potméter), ugye ekkor a kerekek hajtják a motort és a fogyasztás 0. Van egy alsó fordulatszám határérték, amit ha elér a motor, akkor ismét jelet küld a befecskendező(k)nek, hogy ne fulladjon le a motor.

2010. ápr. 5. 21:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Szóval inkább kapcsoljak vissza mint üresben hagyjam az autót gurulni.
2010. ápr. 5. 21:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha takarékossági szempontokat nézel akkor igen. De nem kell visszaváltogatni, csak amikor a fordulatszám megkívánja majd. Nekem ezzel módszerrel 10-15% benyát sikerült megspóroljak - úgy, hogy én megszokásból kiszoktam dobni üresbe, mert az kényelmesebb.
2010. ápr. 5. 22:08
 8/8 anonim ***** válasza:

1. Üresben jóval kisebb az ellenállás (nem fékez a motor), tehát messzebb gurul a kocsi. Ennek előnye akkor van, ha pl. egy km-es utca elején felgyorsítasz és a maradék 900 m-en gurulsz. Ha rövid a táv fékezésig, akkor a motorfék, főleg 0 befecskendezés mellett (visszaváltások a fordulat alapjáratnál magasabban tartásához) nem csak üzemanyagot, de 'féket' (kopás) is spórol.

2. Veszélye akkor van, ha jellemző az a helyzet, amikor gyorsítanod kell a veszély elhárításához. Ekkor idő, mire a tempóhoz megfelelő fokozatot kapcsolod és használni kezded. Szerintem nem jellemző.

2010. ápr. 6. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!