Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra F vélemény?

Opel Astra F vélemény?

Figyelt kérdés
Gondolkozok egy Opel Astra F-en. Minden vélemény érdekel róla? Melyik motorral érdemes venni? Milyen hibái vannak? Egy olyan autót keresek, ami olcsó és megbízható, nyugodtan elindulhassak vele külföldre is, ne kelljen félni, hogy lerohad. Tudtommal az Astra ilyen. Az alkatrészek tényleg kifejezetten olcsók hozzá? Esetleg mást mit tudtok ajánlani ebben a kategóriában amin érdemes gondolkozni?
2016. márc. 31. 23:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Rlgi konstrukció de mind emgbizható.
2016. márc. 31. 23:43
 2/7 anonim ***** válasza:
44%

Amivel külföldre is járnál és ne rohadjon le az inkább a 4-500 ezres kategória.

Ne rohadjon (nagyon)

1,6 8v vagy akár 16V motorral

és vétel után rendbetenni ami nyög rajta.

2016. ápr. 1. 00:33
 3/7 anonim ***** válasza:
44%
8 szelepes motorjai jók, 16 szelepesek olajat is esznek. Dízelben meg az isuzu 82 lovasa a jó. Én ilyen rohangálós autónak nézem, nem egy utazó. mondjuk néha 1-2 kirándulás belefér.
2016. ápr. 1. 00:40
 4/7 anonim ***** válasza:
15%

Én most adtam el egyet, nagyot buktam rajta, nagyon nehéz eladni, evvel számolj. 180-ért vettem télen, dízel volt, sima szívó. Fogyasztása szinte nincs, megkockáztatom, még 4 litert se evett(mondjuk úgy vezetek, mint egy nyugdíjas bácsika)

A kasznija elég masszív, ellenben rohad(bár gondolom ez dízel mivoltából fakadt is, rengeteg km lehetett benne)

Az alkatrészek valóban fillérekért vannak, ellenben be.rik rajta sokminden.

Ezek voltak rajta hibásak, vételnél:

Ablakemelő nem ment, ablaktörlő sem(a biztosítéka mindig kilvadt, 30A-es is) vezérműszíjat darálta le az oldalát, hátsó hossznyúlvány el volt rohadva, küszöbök alja is, féktárcsák nagyon vékonyak voltak, tetőkárpit lógott, központi zár döglődött, stabilizátorpálca rendszeresen elkopott(műanyagból van!!!) stb...

Ez előtt Kadettom volt, elég sok, az bármilyen trehány tulajdonosé is volt, ilyen jellegű hibák sosem voltak rajta.

Szóval az F astra a régebbi Opelokhoz képest hatalmas visszaesés, jó lenne, csak bejött a gagyi.

Ez után már nem terveztem Opel vásárlását, most vettem egy Skoda felicia-t, VW dízel motorral, ebben az nem tetszik, hogy nagyon gyenge a kasznija.

Mondjuk másként rohad, de mégsem annyira, mint egy Opel.

2016. ápr. 1. 07:37
 5/7 anonim ***** válasza:
39%

Nekünk munkás autóként szolgál, 1,7 diesel, fogyasztása azért nem négy liter, inkább 6-7 .

Ausztriából hoztuk be 4-5 éve, tehát kérdéses a klimóéter állása is, de teszi a dolgát, nagyon megbizható autó. Minden nap használjuk, volt olyan 1 évig minden nap erdőbe terepen.

Meghibásodás, lista: 0 semmi nem romlott el, fékeket kellett cserélni, olajat, kézi fék nem fogott már, de ezek mind kopó dolgok. Olcsó fenntartani minden van hozzá, bontóba olcsón.

Amire figyelni kell, hogy rohad a hátsó csomagtartó ajtó, nekünk mindenhol, nagyon tud rohadni a tankoló sapka alatt, de ilyen autó bárhol. Aki korábban irta ő mekkorát szivott, hát igen, bármivel lehet, de hidd el jó választás, fél millióért tipp topp darabot kapsz, ami sokáig fog még menni.

2016. ápr. 1. 10:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Tessék:

[link]

Egyébként meg hosszú útra is jó, 2X megjártuk vele Horvátországot, 1X Görögországot. Kényelmes, nagy a csomagtartója (szedán).

Az Ecotec-től sem kell félni, havi 1X ellenőrizni kell az olajszintet (ez minden más autónál is így van, nemcsak az Ecotec motoros Astra-nál!), ha szükséges utántölteni. A miénk olajfogyasztása tapasztalataim szerint 4200-4300 Km/ 0,5 L.

2016. ápr. 1. 22:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Ne haragudj de én pozitivat adtam
2016. ápr. 3. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!