Kilehet autóban a lámpákat törvényesen cserélni tuninglampara?
Figyelt kérdés
2016. márc. 29. 19:09
2/12 anonim válasza:
Kicserélheted olyanra amiben benne van az európai megfelelőségi jelzés (E jelzés), még papírozni se kell ebben az esetben.
3/12 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat
2016. márc. 29. 23:03
4/12 anonim válasza:
Mitöl tuninglámpa egy lámpa? Jobban nem emgy vele a kocsi, amx máshogy néz ki. :)
5/12 A kérdező kommentje:
A nem teljesítményre vonatkozó tunongot optikai tuningnak hivjak mivel nem a teljesitmenyen hanem a kinézeten alakitasz. Gondolom ezért tuninglampa.
2016. márc. 30. 08:37
6/12 veterán vas válasza:
Kevés az "E" betű megléte, az NKH rendelet egyértelműen kimondja, hogy csak olyan lámpát használhatsz, amilyennel gyárilag szerelték.
Több típusnál kapható ugyan az a fényszóró hagyományos izzóval, és xenonnal is. Mégsem lehet átrakni.
(pedig még E betű is van benne)
7/12 A kérdező kommentje:
Irtam az oldalnak ahol lattam a lampat, es azt mondtak. hogy teljesen legalis mivel E jelzes van benne. Europaban barhol elfogadjak muszakin is. Konkret tapasztalata van valakinek ezzel kapcsolatban?
2016. márc. 30. 15:26
8/12 anonim válasza:
"Kevés az "E" betű megléte, az NKH rendelet egyértelműen kimondja, hogy csak olyan lámpát használhatsz, amilyennel gyárilag szerelték."
Ez így, ebben a formában nem igaz!
:D
9/12 A kérdező kommentje:
akkor lehet ?
2016. márc. 30. 18:52
10/12 veterán vas válasza:
Konkrétan egy ismerősömet hajtották el, amikor normál izzós fényszóró helyett xenonost épített be.
Ezért merészeltem szólni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!