Milyen időközönként "illik" kicserélni a gumit?
mindenkinek igaza van...de...
...van olyan téligumi garnitúrám, ami most 11 éves, és hibátlan...a vizsgán sem volt kifogás ellene...ugyanis egy ismert márka gumija, baromi jó anyagból(elvégre téli)
a nyári gumim francia márka, nyolc évesen már nem mertem feltenni, mert kopott, kemény volt, és repedezett...
egyértelmű, hogy a gumikeverék határozza meg a tartósságát...nos azért járok télen-nyáron egy világmárka téli gumijával, mert nagyon jó az összetétele(puha, tehát kopik, de megéri)
tíz évenként illik cserélni...persze folyamatosan vizsgálni kell..láttam 16 éves, glicerinezett, jó állapotú gumit is egy ritkán használt autón..átment a vizsgán.
Úgy is átmegy az autó a vizsgán, hogy ott sincs. Úgyhogy ez nem győzött meg. A márkát meg ki lehet írni. Nem kell franciákra kenni, elég, ha leírod milyen gumi volt.
5 évet mondanak, mert ebben benne van a hulladék és a jó minőség átlaga.
De valóban ez inkább filozófiai kérdés, ha nincs pénze az embernek.
Függ a pénztárcádtól, a felhasználástól, a szezontól, a gumitól.
Kínai noname gumit újan sem tennék fel (Nankang, Linglong és társai)!
Először is számít, hogy mennyire autózol gyorsan, mennyire vagy sportos a kanyarokban, emiatt ugye mekkora tartalék kell legyen a gumikban ha valami nem a tervek szerint sülne el.
Télit 4-5 évente illene cserélni, sokáig én is csak a mintát néztem, de vettem egy középkategóriás új gumit és hihetetlen érzés mikor hallod nyöszörögni a jégen. Már 2 éves, most is nagyon jó, de már most sem olyan...
Nyárival talán kicsit lehet tolni rajta, 6-7 évig is akár (talán 8 is ha ránézésre jó állapotú?), ezzel ugye csak esőben lehet a gond, ha elöregszik akkor már képes meglepetéseket okozni.
Szerintem egy kicsit öregebb nyárival könnyebb normálisan autózni és odafigyelni mint egy öregebb télivel a hidegekben/hóban, tehát arra fontosabb odafigyelni.
Ha anyagilag nem úgy állsz, akkor sincs világvége, egyszerűen tudni kell hogy mit vezetsz. Régen is elmentek nyárival a hóban, lehet vele közlekedni, csak sokkal óvatosabban. A mostani sok analfabétának semmi tehetsége a vezetéshez csak eltekerik a kulcsot és mennek, a hó miatt lefékeznek 40-re az M2-n az egyenesben, de ennyit mennek a kanyargós utakon is, tehát ezért van a nagy izgalom a jó gumik miatt (na meg hogy haladhass).
Nekem is szükségem van az új gumikra, sokat dolgozom éa emiatt kevés az időm, haladósan közlekedek. Régi gumival is megoldanám, de szükségem van arra, hogy az utazáson spóroljak, a kanyarokban is haladnom kell.
Szóval lényegében, ha megteheted hogy pár évente lecseréld az jó, de ha nem akkor is lehet közlekedni csak ésszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!