A Renault a Volkswagent hajszolja?
Úgy vettem észre, hogy ennek a nagy arculatváltásnak ez a célja.
A PSA konszernnél is volt arculatváltás, de ott nem akarnak ennyire a Volkswagen ellenlábasai lenni.
Szerintem, kinézet, design tekintetében az új Renaultok messze verik a Volkswageneket:
A francia autóknak viszont gyengéje az elektronika.
Az újaknak nem ismerem a minőségét.
Viszont a régebbiekkel elég sok baj volt.A motorjaik nem rosszak, de az elektronika eléggé letudja húzni egy autó megbízhatóságát.
Emiatt is, a piacon, a Renaultoknak gyorsabb az értékvesztése, mint a Volkswageneknek.
Az viszont figyelemreméltó, hogy a Renault tudott terjeszkedni.Bevásárolta magát a Nissanba, felvásárolta a Daciat, meg a koreai Samsung motorsot is.
A Volkswagen is így lett nagy cég, hogy mindent felvásárolt.
Egyterűen terén is:
Ránéz az ember, a francia kinézete sokkal modernabb.A Volkswagen mellette, pedig olyan "snassz".
Hát a Renault most a Talismannal annyit csinál, hogy majmolja a Passatot. Autót pedig tudtak ők eddig is gyártani, csak most nagyon oda akarják tenni magukat. Mindenki el van most ájulva a Talismantól, veszik is mint a cukrot szerintem, csak nehogy lebőgés legyen majd (megbízhatóság szempontjából). Remélem be fog nekik jönni.
Mondjuk ennek az új iránynak nagyon nem örülök. Azért, mert mindenki nagy, meg prémiumgyártó akar lenni. A VW, az Opel, a Ford, a Citroen, mostmár a Renault is. Ahelyezett, hogy normális árú autókat gyártanának, az égbe verik fel az árakat.
Renault sok évben a legtöbbet importált márka Németországban, mindig is akartak németes külsőt, most a félprémium VW csoport VW márkájánál megragadtak. Eddig keverték a német jegyeket egy kis franicával, most meg már az a francia is japán inkább. ;)
Ehhez hasonló volt a Európába szánt japán luxus autóknál, de ott kifutóban van. Ott BMW és Mercedes-Benzek voltak a minták vagy keverve. Rájöttek ők, az egyediséget most már nagyon megengedhetik maguknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!