Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen kenőzsírt vegyek, az...

Milyen kenőzsírt vegyek, az új csavarokhoz, hogy ha nem akarom, hogy berohadjanak?

Figyelt kérdés
2016. márc. 24. 12:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Réztartalmú szerelőpasztát.
2016. márc. 24. 13:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Pénztárcától függ, én 30 éves zsírt találtam itthon egy dobozban. Azzal bekentem a kerékcsavarokat, azóta nem rohadtak be, pedig ennek már 3 éve. A lényeg, hogy ne szárazon rakd össze. :)
2016. márc. 24. 15:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Rézpaszta. Erre találták fel..(na jó, túloztam, mert nagyon sokmindenre jó)

saccperkábé ötszáz pénz egy kis doboz, de megéri.

2016. márc. 24. 17:12
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

Milyen csavart tekersz bele milyen menetbe és milyen igénybevétel fogja érni?

Ha gagyi, teszkógazdaságos "salgócsavart" (kis szakítószilárdságú, kutyagumival ötvözött acélból készült, gyengén felületkezelt hatlapfejű metrikus csavar) tekersz bele valami öntvénybe és esőben-hóban kinn van, esetleg még direktben kapja is a sarat, az be fog rohadni, akármit is kezdesz vele.

Egyébként az élesmenetet nem szoktuk zsírozni. Az kötőmenet, nem kell mozognia, sőt, az a jó, ha nincs kenőanyag az orsó- és anyamenet között, mert akkor van köztük olyan súrlódás, hogy nem lazul ki a kötés. Ha mégis így próbálod megelőzni az összerohadást, akkor direkt erre a célra készült szerelőpasztát kell használni.

2016. márc. 24. 17:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Előző: úgy tudom, az élesmenet menetemelkedése olyan, hogy kenőanyaggal is önzáró.

Kerékcsavarokhoz az autó szervikönyve is előír szerelőpasztát, és így adja meg a lehúzási nyomatékot (90 Nm), és ha valami "kötőmenet", akkor a kerékcsavar biztosan az. Eddig még sosem sikerült kilazulnia, viszont egy évi latyak, szutyok, eső, miegymás után is kézzel meg lehetett indítani egy keresztkulccsal.

2016. márc. 24. 19:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Rézpaszta.
2016. márc. 24. 22:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahogy többen írják: rézpaszta. Létezik belőle aeroszolos, szórható verzió is.
2016. márc. 25. 11:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!