Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy Suzuki Swift mennyivel...

Egy Suzuki Swift mennyivel tud menni tartósan?

Figyelt kérdés
Maximális sebességre gondolok, GPS-el mérve, nem óra szerint. Gyári végsebessége 165, 1.3 68 ló.

2016. márc. 19. 22:09
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Pályatempót bírja, többet ne várj el tőle szerintem.
2016. márc. 19. 22:16
 2/6 anonim ***** válasza:
81%

Az hogy a motor mennyit bír, és mekkora tempónál biztonságos az úttartása, két külön dolog.

A gyári végsebességét tartósan is tudja, valószínűleg negyedikben, valahol 5500-6000/perc fordulat körül.

Baja nem lesz tőle, csak sokat fog enni. (Sokadszor idézem be az 1993-as Corolla tartóstesztet, amikor 100.000 kmát nyomtak bele padlógázon, semmi baja nem lett)

Attól egy motornak nem lehet semmi baja, hogy tartósan maximális teljesítményen üzemel. Személyautóknál ugyan ez nem túl gyakori, de mozdonynál, hajónál, aggregárotnál, munkagépeknél ez mindennapos dolog.

2016. márc. 19. 22:23
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Ha már ennyire számít neked a "távolságleküzdő készülékednek" a végsebessége, vedd figyelembe, hogy ezzel még nem leszel az autópályák királya.

Bármelyik komolyabb autó a harmadik fokozatban tudja a 160-at, és ekkor még van további kb. 3 sebességfokozatuk.

Szóval csak óvatosan azzal a Swifttel.

2016. márc. 19. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Vezettem egyszer 700 kilométert egy ilyennel. A motor bírná, mert hosszú az áttétel, 120-nál forog 3000-ret. A futómű volt kevés, 140-nél már biztosan. Így én 120-nál többet tartósan nem mentem vele.
2016. márc. 19. 23:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Én letoltam 1.3-as, régi, de már 16 szelepes swittel 900 kilométert 4X úgy, hogy tankolni álltunk csak meg, illetve sofőrt cserélni. (Külföldi kirándulás)

Gps szerint ahol bírta, ott 130-135 között nyomtuk neki. A fogyasztása az utakon 8-8.5 liter körül alakult, de ebben volt jó pár olyan szakasz (észak-olaszország, szlovénia) ahol 3.-ban, padlógázon lassultunk. Az autó tele volt pakolva+ tetőcsomagtartó+ klíma.

Hozzá kell tennem hogy ilyen hosszú távon nagyon fárasztó egy ilyen alapvetően városi autó.

Hiba nélkül teljesítette az utakat, a legdurvább részeken sem ment fel a vízhőfok.

2016. márc. 20. 00:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha a hűtssel minden rendben akkor gond nem elhet belőle.
2016. márc. 20. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!