Ha nem használom a légkondit, akkor is kell tisztíttatni? A kocsi hűtő-fűtő funkcióit használom.
Vettem egy használt autót, aminek 1-2 éve már nem használták a légkondiját, nem is működik (valószínűleg elment a gáz). Nekem nincs szükségem a légkondira, nem használnám én sem, ezért nem terveztem megjavíttatni és kitisztíttatni.
De most valaki azt mondta, hogy így beteg lehetek akkor is, amikor pl. télen fűtök, mert ugyanonnan fúj a fűtés, mint légkondi, és baktériumos lehet, ha nem tisztíttatom. Mit gondoltok?
A valaki téved.
Ha csak fűtés megy akkor nem lesz nedvesség, nem lesz baktérium.
A régi autóknál sem tisztitottak soha semmit amikben csak fűtés volt.
Pollen szűrőt 2-3 évente kicserélheted ha gondolod.
Légkondi javítás lehet nagyon drága, egy használt autó esetében olyan aránytalanul drága, hogy azt sokan nem is javíttatják meg, de lehet viszonylag olcsón javítható is a hibától függően. Mindenesetre, ha nem működik a légkondi, akkor az gyakorlatilag nincs.
Légkondi nélkül nem tudod az utasteret hűteni, a ventilátor a motor által termelt hőt fújja be az utastérbe, azzal képes felmelegíteni az utasteret, de a környezettől hűvösebb levegőt nem tud előállítani, arra csak a légkondi képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!