Kapubeálló! Kinek van elsőbbsége, aki be akar hajtani az udvarba, aki ki akar jönni onnan? Széles a beálló, de 2 autó nem fér el, ha mind2 kanyarodna.
Szerintem az udvar nem a közforgalom számára fenntartott terület, így nem érvényes rá a KRESZ.
Gyakorlatban: mindig a nagyobb győz.
Szerintem sincs értelme ezt ragozni. hiszen csak akkor lehet bemenni valahová, ha onnan kijöttek.
"Bírom", mikor pl.kijönnék egy boltból (keskeny a ki-bejárat) és nyomakodna befelé valaki, de bemenni nem tud, mert ott állok/állunk, addigra már 3-an és nem tud tovább menni, mert nincs hely, de csak nyomulna befelé.
Odáig nem jut el, hogy ha hátralép 1 lépést!, akkor mindannyian ki tudunk jönni és "üres" lesz a bolt :-)
Udvariassági alap is van a Kreszben, zsákutcában lakok, volt már olyan, hogy az egyik oldalán végig parkoltak a kocsik és 2 kocsi elindult, egy befele, egy meg kifele.
Félúton találkoztak és egyik sem akarta elengedni a másikat.
Rendőrt hívtak, azok meg a fejüket fogták, hogy talán valakinek illedelmességi alapon el kellene engednie a másikat. Mert erre nincs szabály ha hosszan akadály van mindkét oldalon, ha röviden akkor annak a kocsinak van hátránya akinek az oldalán állnak.
Megegyezés kérdése.
Nálunk a mélygarázs (közös teremgarázs) kijárata ilyen. Nem fér el két autó egymás mellet. De aki jön föl a jó nagy emelkedőn, annak elsőbbséget szoktam adni. Nekem egyszerűbb megállni a bejáratnál, mint neki visszatolatni. És fordított esetben, ha én jövök ki, ez akkor is működni szokott.
Szabály nincs rá. Pont az a helyzet, amikorna kukásautó kis utcákban kanyarog. Ha nem férsz be mellete, kiengeded, és kész.
Szerintem az optimális megoldás(időben és illemben is), ha az utcáról jövő megáll és kiengedi a kihajtót (még segíti is a kikanyarodásban) aztán utána behajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!