Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Második autónak Skoda Fabia...

Második autónak Skoda Fabia 1.2 v6 vagy Chevrolet Matiz 1. 0?

Figyelt kérdés

Daewoo Kalos mellé vennénk egy második autót, mert heti egy alkalommal nekem és páromnak is szüksége van autóra.

Az egyik főleg városi használatban lenne (bevásárlás, gyerek oviba szállítása, stb.), a másikkal autópályán mennék heti egy alkalommal kb. 120 km-t oda-vissza.

A második autóra két jelölt van, egy Fabia és egy Matiz:

[link]

[link]

Első körben a Fabia tűnt szimpatikusabbnak, de neten talált vélemények alapján most a Matiz felé hajlok.

Ami fontos lenne: olcsó fenntartás, kis fogyasztás, megbízhatóság.

Ami másodlagosan még szempont lehet: autópályás közlekedés, ha esetleg a Kalos maradna néha városon belüli közlekedésre.

2016. márc. 14. 19:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

fabiából 1,4-et ajánlom, főleg ha autópálya is.

1,2-es 4200-at pörög 120nál

1,4 meg 3200-at 120-nál

Fogyasztás kb ugyanaz.

az 1,2-es háromhengeres így a motorhang is elég furcsa.

az 1,4-nek már egészen autó feelingje van (lehetőleg klímával).

Abból is a 8 szelepest kicsit kellemesebb vezetni.

2016. márc. 14. 20:34
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is a fabiat javaslom, és igen 1.4 mpi sokkal jobb választás mint az 1.2-es 3 henger.
2016. márc. 16. 03:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
1.2-es 3 hengeres nekem egy rohadt fura autó volt, megkellet tanulni bánni vele, ott kell visszaváltanod, ahol egy négyhengeres még simán elbírja a tempót, ha előzni akarsz, azt nagyon megkell gondolnod, meg pörgetni kell mint a bolond, nekem úgy tünt, hogy a fogyasztása sem kevesebb mint az én 1.6-os autómnak, mert 110 felett már hörböli a benzint, pedig az még nem is egy nagy tempó
2016. márc. 18. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!