Kilométeróra csalások Új autó vásárlása esetén mi a legbiztosabb módszer, hogy ne tudjanak átverni? Olyan autót szeretnék venni amit cask Magyarországon használtak és első tulajdonostól.
Tipikusan az az eset, amikor 10 éves autót keresek 50 000 km-el és lehetőleg egy 70 éves keresztény papé legyen, aki mellékállásban autószerelő.
Semmit nem számít a km, ha az autó rendben van, volt gazdája. 30 000 km alatt is haza lehet vágni egy autót, ha még a gyári olaj van benne.
A véleményem az,hogy nem mindig jobb,egy idős tulajtól,vagy "hölgytől" venni az aautót.Idős papi jó eséllyel bütykölgeti még a Zilhez kapott "célszerszámmal"a vasat,és mikor kiáll az audvarból,kb.mind a 4 sarkát leveri,plusz hidegen"termelei a levegőt",és 3000-es fordulaton áll ki 2 perc alatt,azidő alatt vég csúsztataott kuplunggal.A hölgy meg -10 fokban padlógázzal indul,minden melegítés nélkül,s mivel a VVTi-t pörgetni kell,hogy menjen,ő azt meg is teszi.Az óratekergetés meg sajnos hungarikum Kishazánkban.De sajnos a kereslethez igazodik a kínálat.Addig,míg az emberek a 6-8-10 éves autókban 100.000 km-t szeretnének látni,addig meg is fogják kapni,ha mással nem,tekeréssel.
Mindazonáltal nem vagyok benne biztos,hogy egy havonta kétszr beindított autó jobb állapotú,mint a napi használatban lévő.
Végezetül tanácsként annyit írnék:állapotot vegyél,és ne évjáratot,meg futásteljesítményt!
Sok sikert a vásárláshoz,majd sok balesetmentes kilométert az autóval!
Elmesélek neked egy történetet.
Volt egyszer egy autó. Futott 230e Km-t. Elvittem egy jónevű szerelőhöz, gondolván ő tuti nem mutyizik. Mondtam neki hogy kicsit nézze át mert el szeretném adni, de csak az "életet veszélyeztető" dolgokat csinálja meg, nehogy 100000 ezreket keljen ráköltenem eladás előtt.
Átnézte és elmondta mit kéne rajta cserélni mindenképpen. Nem volt tételes dolog. És a végén megkérdezte ne legyen-e 130e Km az órában, mert ugy hamarabb el tudnám adni. Teljesen uj szervízkönyvel, és visszamenőleg bepecsételt igazolt Km-ekkel. De nem kértem belőle, holott tudtam ha kereskedőhöz kerül, ugyanez lesz a sorsa. Már kicsit bánom mert több ezreket bukhattam rajta, de a lelkem jobb. :) Így 700E-be számították be a másik kocsiba, és most vadászok rá a használtautó.hu-n, hogy ugyan mennyire tekerték vissza. :D
Tanulság: Mindegy mit látsz a könyvbe, az 50% minden esetben. Vagy igaz, vagy nem. Hozzáértőt vigyél magaddal akiben megbízol. Nézze át és ha ő megvenné, akkor te is megveheted. A csodára ne várj, mert soha se lesz kocsid.
Mert amik neked szeretnéd hogy összejöjjön, mindenki álma, de a vége mindig kompromisszum, és sajnos sokszor átverés. Addig keresed a tökéletest amíg belefutsz a legrosszabba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!