A2 jogosítvánnyal hány cm3-ig lehet motort vezetni?
Több oldalon is kerestem, de csak a lóerőt találtam meg.
Le akarom tenni az A2 jogosítványt, de sajnos nagyon hülye vagyok a motorokhoz. Jelenleg is próbálok találni valami olyasmi oldalt, ahol legalább az alap dolgok fent vannak,amit tudni illik a motorokról, de eddig nem jártam sok sikerrel.
Én úgy találtam nem egy nemrég friddített oldalon hogy csak a lóerő van megszabva, a cm3 nem, vagyis úgy értelmeztem, hogy lehet akármennyi cm3, ha 35Kw alatt van a motor...
Bár 1 helyen ott volt a 400cm3, de ott 35 helyett is 25-öt írtak, így nem tudom... bár ezt csak 1 helyen találtam, az elsőt, a 35 Kw pedigg több helyen...
"Több oldalon is kerestem, de csak a lóerőt találtam meg."
Ez nem csoda, hiszen nincs megszabva, csak a teljesítmény és a teljesítmény/tömeg arány.
„A2” kategória - olyan motorkerékpár, amelyek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot nem haladja meg, és amelyet nem kétszer akkora teljesítményű járműből alakítottak át
Max.35 kw(48 LE),illetve a teljesítmény/tömeg arány a 0,2-t nem haladhatja meg.(ha 35kw a motor,akkor minimum 175kg-t kell nyomnia).Hengerűrartalom-korlátozás nincs.
(a 25kw,a régi,A korlátozott kategóriára volt igaz,de az már nem szerezhető,a meglévőt pedig A2-re érvényesítik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!