Milyen gumit válasszak a felnire?
17/7 -es alufelnit tervezek venni
Melyik gumi a legmegfelelőbb rá a következők közül?
205/50 R17
205/45 R17
205/40 R17
Melyik a jobb és miért? Árban is van köztük különbség.
a /40-es legsportosabb, de jobban "ráz", persze sok függ a futóműtől és állapotától, kevéssé tolerálja a padkát, kátyút.
Ahogy növekszik a per romlik az úttartás (persze ez erősen relatív), javul komfortérzet, rossz út tűrés.
Ford focus-om van 2012-es. Az eredeti méret 205/55 R16
Ha jól néztem akkor a váltóméret 205/50 R17
A 205/40 R17 már nem lenne jó rá?
A 205/55 R16 kerék átmérője:
16x25,4mm+2x205*0,55=631,9mm
Ha ebből kivonod a 17" felnit (17x25,5=431,8) azonos méret esetén marad 200,1 (2x100mm). Ha ez elosztod az abroncs szélességével (205mm) 48,8% kapsz. Tehát a válasz 205/50R17.
Igen a 205/50 R17 a jó
vagy még a
225/45 R17 (esetleg még a 215/45 R17)
'Hülyén néz ki, csalni fog a sebességmérő, km-számláló.'
Ez még csak a kisebbik gond. Ha van abs, kipörgésgátló, menetstabilizátor, akkor azokat is könnyen megzavarhatja a nem megfelelő váltóméret.
Na ezzel újat mondtál, érdekelne az oka.
Azt még megértem hogy 2 különböző méretű gumi használása esetén így van, de 4 azonosnál miért? A kipörgésgátló a váltóból kilépő féltengelyek forgási sebességét nézi. Hajtott tengelyen 2 különböző mérrtű kerék esetèn értem hogy megzavarodik, de azonosnál miért? Az autó nem tudja hogy gps szerint mennyit mész, gokart kerekeken is mehetsz.
A fék szintúgy, csak az abs érzékelők a féktárcsán lévő marásokat érzékelik, hogy mekkora ott a kör sugara, hogy mekkora a valós sebességed azt nem tudja. Ha fékezésnél nem egyenlő sebességgel forognak a kerekek akkor javít ezen, de 4 egyforma kerék esetén normálisan fog dolgozni.
Amúgy jah, csalni fog kisebb kerékkel, fölöslegesen többet pörőg a motor hogy gps szerint azonos tempót autózz. Inkább hagyd gyári átmérőn vagy minimálisan fölötte
Az igazat megvallva nem tudom.
Régebben olvastam(megbízhatóbbnak tűnő helyen), mikor én is gumikat/felniket kerestem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!