Fiat Ducato 2.8 JTD Probléma?
Van egy Fiat Ducatom 2.8 JTD 2003-as de 2006 óta használják, vagyis 10 éves. Először az volt a problémája, hogy hidegben sehogy sem indult be, csak ha befújtunk neki egy gyorsindító sprével. Utána egész nap indult normálisan. Csak reggel kellett neki befújni. de csöpögött a gázolaj a tanktól ezért hegesztetni kellett. Utána már nem csöpögött. Utána pedig az adagolónál is csöpögött a tömítéseknél. Kicseréltük az összes tömítést. De reggel így sem indult. Utána pedig kiderült, hogy az izzító gyertyákkal van a gond. Az utastérbe csináltunk egy kapcsolót ami az izzítógyertyákat kapcsolja. Vagy is annyi a dolgom hogy reggel beszállok, felkapcsolom a gyertyákat, gyújtás rá és indítok, mikor beindult akkor pedig lekapcsolom az izzítógyertyákat. De ma elindultam vele egy útra és mikor mentem vele az úton kb 50-60-al megyek, és hirtelen magától leállt a motor. Gyorsan lehúzódtam az út szélére amíg gurult az autó. Aztán próbáltam indítani de nem indult. A szivattyú sem ment gyújtás közben. Aztán vártam egy kicsit és a szivattyú is elindult, aztán pedig beindult az autó is. Elindultam vele és ezt kb. 4-szer eljátszotta. Mikor hazafelé indultam akkor pedig egyszer sem csinálta.
Ja és az intercooler sincs benne.
Mi lehet a probléma ? Vagy köze lehet bármelyiknek a felsoroltak közül ?
- Főtengely jeladó
- Üza pumpa vagy vezetékezése
2-es feltűnt, hogy azt írja amikor nem indul nem megy a szivíttyú? Feltételezem üzemanyagpumpát ért szivattyú alatt.
Akkor minek felsorolni a dízelmotor általad ismert összes hibalehetőségét?
A kérdező öccse vagy? Pont az a stílus.
Sziasztok.
Lehet nem jó helyen kérdezem de hátha tud valaki segíteni.
Van egy 99-es 2.8idtd 122 lovas ducatóm,kiéget a hengerfej tömítés szét szedtük a hengerfejt bevittük meg síkolni e közben még kicseréltük a többi tömitést is mivel csepeget az olaj.
Össze raktuk minden stimmelt,de viszont a vizzel gond lett.
Elötte sose volt vele ez.
Mi lehet a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!