Ford Mondeoról tapasztalatok?
A következő autóm egyik legesélyesebb választása egy Ford Mondeo. Elsősorban a kedvező, illetve sok másik márkával szembeni kedvezőbb vételára. Használtan venném. Vagy a 2000-2006 közötti széria utolsó éveiből egy példányt vagy ha úgy jönne össze pénz, akkor a következő generációból, amit 2007-től gyártottak 2015-ig.
Mennyire megbízhatóak, mennyire szervizigényes autók ?
18-as vagy 2.0-as dízel motorral szeretném majd megvenni.
Mik a tapasztalatok róla ?
Alapjában véve nagyon jó autók, viszont az 1,8 as motor ha jól tudom benzines, azbizony nem takarékos, plusz halottam esetet hogy a hajtó kar kikönyökölt.
A tdci motorokról is vannak hírek, szerintem 200 ezer km-t simán elmennek ezek a kocsik, viszont utána porlasztó csúcsok kettős tömegű lendkerék stb.. megkeseríti az ember életét, és biztos hogy cserélni kell majd őket, ha csak nem voltak kicserébe.
Továbba rengeteg céges autó van a mondeokból, tehát a piac tele van tekert órás 150 ezer km-t futotott darabokkal, vagyis papiron 150 e km.
Egybiztos a dieselnél előbb utóbb a motorhoz hozzá kell nyulni mi 500 ezer feletti összeg. Egyébként ha egy motorikusan jó állapotban lévőt kifog az ember akkor hiába van benne 250 ezer km még elmegy simán 150 ezret.
Ritka hogy valaki megveszi a mondeo 2,0tdci-t 10évesen és ne kelljen porlasztócsúcsok + nagynyomású pumpát, esetleg turbót, kéttömegűt kuplunggal cseréltetni.
Ez olyan nagy kiadás ahhoz képest mintha 1,8 bentines vett volna amit soha nem hoz vissza a fogyasztáson.
Újonnan vettem ilyet de 10 évesen eladom egyrészt a fentiek miatt másrészt amugy sem szoktam 10 évnél tovább tartani egy autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!