Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rover 75 tapasztalat, illetve...

Princo1310 kérdése:

Rover 75 tapasztalat, illetve típushibák érdekelnének. Mik a tipus hibák? Megéri venni?

Figyelt kérdés
Nekem 416SI-m van,amin síkolni kellett a hengerfejet,de azóta semmi gond nincs vele a sok rossz vélemény ellenére sem. Viszont olvasgattam,hogy a Rover 75-höz már a BMW segített hozzá. Mit lehet ez alatt érteni? Ezknek is aluminium a blokkja,és típus hiba a hengerfej? Egyébként nagyon szép db-ok,tudom kevés az alkatrész,meg stb...,de talán azt betudnám szerezni.

2016. márc. 9. 17:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem írod, hogy benzines, vagy diesel a cél.

A benzinesek(1,8-2,0-2,5) ugyanúgy hajlamosak a hengerfejesedésre. Az 1,8T-t nem tudom, de az úgyis ritka.

Típushibák:

-hengerfej

-hűtőventillátor

-kuplung munkahenger

Ezen kívül még ugye ezekben is van 2T lendkerék, egyszer az is beadja a kulcsot.

A dieselek megbízhatóbbak, BMW motorral szerelték őket.Szerelőm szerint a legjobb egy diesel automata.

Nekem egy 2,0 V6 kombim van bő 2-éve. Első tulajtól való, 130.000 km-rel vettem, most 165-nél vagyunk.

Vétel után 2 hátsó rugót kellet cserélni, meg egy motortartó bakot. Ez volt szereléssel 30 ezer.

Még a termosztátm ragadt meg nyitva 1-éve(2600 Ft), de ezen kívül hibátlan a kocsi.

Nagyon különleges élmény vezetni. Hatalmas, nehéz, teljesen néma minden. Semmi sebességérzet(gyengébbnek érződik emiatt), de azért szépen halad. 100-ig nem túl jó, de felette(meg főleg 3500 felett, mert azért mégiscsak a 2,7 V6 Hondából faragták a motort) nagyon meg tud lódulni.

Fogyasztása elég baráti. Pályán 140-nel, meg kisebb pesti dugó 7,5. Nekem nyáron 7,5 az átlagom, munkába járás, meg kisebb utak a faluban. Télen 8 körül.

Csak hidegen, rövid távkon 11-12.

Alkatrészeket lehet átlagos áron venni azért, esetleg karosszériához lehet darabokat beszerezni.

Van az országban 3-4 speckó szerelő, ők nagyon értenek hozzá, és olcsón szereznek alkatrészt is, ha kell!

Vegyél egyet(persze jól meg kell nézni, mert a karbantartás bagyon fontos), nem fogod megbánni!!

Életem legjobb döntése volt!!

2016. márc. 10. 10:03
 2/2 A kérdező kommentje:
1.8 turbo benzinrol lenne szo. Az elado elmondasa szerint 2. Tulajdonos a kocsinak 170.000 km van benne. Egy karc nincs a kocsin,csak ugye halottam az enyemrol ( 416si ) hogy aluminium blokkos es ezert a motor,ilketve hebgerfej is gazosabb,mint a tobbi autonal. Ugy tudom hogy az en kocsimnal (416) meg a hondak mukodtek hozza,de a 75-nel meg a BMW ezert is erdekelne,hogy hasonlo-e a blokk,es a motor benne. Belulrol igazi elegancia a kocsi,ezert is fogott meg. Talan a fogyasztasatol felek picit,illetve amit irtam a hengerfejtol. Mit kell nezni ha egy rover 75-t szeretnek venni?
2016. márc. 11. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!