2. 0 CR TDI 140/170 lóerős motor között mi a különbség?
Van valakinek tapasztalata ezekkel? Melyik jobb, megbízhatóbb stb.? Persze a teljesítményszintet figyelmen kívül hagyva, nem az a fő szempont.
A 2008/2009-től gyártottakra gondolok
Köszi, azt tudom, hogy jó mindegy.
Igazából a különbség érdekelne csak.
Szívem szerint az erősebbet venném persze. De nem versenyzésre kell, szóval az a 30 lóerő nem ér nekem durván 1 milliót (ennyivel drágább kb a kiszemelt modell 170 lóerővel a 140hez képest)
Különbözik a két motor. Ne úgy képzeld el mintha a 140-es meg lenne chippelve. Turbó és több alkatrész is más.
A 170-es simábban jár, csendesebb és jó érezhetően gyorsabban reagál a gázra.
De normális hétköznapi autózásra a 140-es is bőven sok.
Az is nagyon jól megy.
Dpf mindkettőn van, ha ritkán jársz autópályán ahol tartósan 3000-es fordulat körül tudsz autózni akkor el is fog dugulni mindegyiken.
ha nem akarsz érte 1 mill-val többet adni vedd a 140-est
Köszi, pont erre gondoltam.
Azért más konstrukció, nem pedig csak egy másik szoftver, optimalizálás itt-ott. Ez inkább előny alapvetően.
Én is a 170-es felé hajlanék, de normális dinamikus közlekedésre lenne csak, ahhoz meg nem nagyon látom értelmét kiadni 1 milliót a +30 lóerőért. Tizedéből meg lehet chipeltetni a 140est is hasonló teljesítményszintre, ha szükséges. De feleslegesnek látom egyelőre
Ha újonnan venném én sem adnék érte 1 millával többet bár úgy tudom, hogy a 170-esnél az autó felszereltsége is gazdagabb nemcsak a motor miatt van az árkülönbség.
De biztos mentél már modern 2,0 dízellel, tudod, hogy az is durván megy.
#5 még
Mármint a normál 140 LE körüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!