Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Enyhén félrehúzó autón mi...

Enyhén félrehúzó autón mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

1-es Octavia

Akkor megy egyenesen ha pár fokkal balra van fordítva a kormány, nem érezhető hogy félrehúzna, viszont ha elengedem, akkor lassan beáll az eredeti (vízszintes) pozicióba a kormány, és ekkor enyhén jobbrahúz az autó.

Kérdeztem egy szerelő ismerősömet, mutattam is neki, azt mondta hogy csak a kormányon kell utánna állítani hogy amikor egyenesen állnak a kerekek, akkor legyen vízszintben...

Az autó csak addig húz félre elengedett kormánynál, amíg egyenesbe jön a kormány, tovább nem fordul jobbra.

Lehet hogy tényleg csak a kormányon kell állítani, vagy a futóműven is?

2016. febr. 28. 11:38
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nemtudom van e benne valami, de ugye ha kanyarból jösz ki, elengedett kormánynál visszatekeri, egyenesbe áll az autó, arra gondoltam én is (minden autónál, futóműtől függetlenül) hogy most is ugyanez a jelenség, és az "elferdült" kormány egyenesbe áll, amiatt húzna félre
2016. febr. 28. 12:23
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem még mindig nem érted az összefüggést.

Egyenesfutáskor nem a kormány áll egyenesbe, hanem a futómű. Ha fejjel lefelé szereled fel a kormányt, akkor is oda fog állni. A kerék nem "látja", hogy áll a kormány, tehát semmi köze hozzá, a futómű geometriája miatt áll oda, ahova. Ha középállásban félrehúz az autó, kis szerencsével lehet orvosolni a kormányösszekötő állításával, rosszabb esetben lengőkarcserével.

2016. febr. 28. 12:27
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem lehet az a gond, amit a szerelőd mondott, mert egyenes futásban nem a kormány számít (nekem pl. a régi Audi 80-asomon kb. 30 fokkal elfordítva volt fenn a kormány egy darabig), hanem az, hogy párhuzamba áll a futómű és egyenesen fut. Krvára mindegy, hogy a kormány hogy áll, nem attól kell egyenesen mennie a kocsinak.

A futómű állítás nem egy drága dolog, még eyg komoly soklengőkaros autónál is kijön egy 10-esből.

2016. febr. 28. 12:34
 14/18 A kérdező kommentje:

Így már érthetőbb

Első autóm, októberben vettem, akkor még ugye nyári gumi volt fent, annyira nem vettem észre hogy félrehúzna, annyira nem tűnt fel, lehet hogy csak a téligumi miatt húzhat, mint ahogy az egyik hozzászóló írta.

Akkor majd felrakatom a nyári gumit, és ha azután is megmarad a probléma, keresek egy futóművest.

Köszönöm a segítséget :)

2016. febr. 28. 12:36
 15/18 anonim ***** válasza:
Hasonló jelenséget okoz az is, ha pl. a jobb oldali kerekedben alacsonyabb a nyomás, mint a bal oldaliban. akkor is jobbra fog húzni az autó geyenes kormányállásnál.
2016. febr. 28. 15:25
 16/18 A kérdező kommentje:
A guminyomás miatt biztosan nem, azt már ellenőriztem többször is, nagyjából 2-3 hónapja figyeltem fel rá, úgy voltam vele, hogy majd nyárigumi cserénél megnézetem.
2016. febr. 28. 16:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem kaptál el akkoriban egy nagyobb kátyút? Az okozhatta.
2016. febr. 28. 17:35
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát, előfordul 1-2 kátyú, lehet hogy attól van... ha a nyárigumival is ugyanaz lesz a helyzet, akkor megnézetem a futóművet
2016. febr. 28. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!