Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Félek vezetni Budapesten....

Félek vezetni Budapesten. Valami ötlet?

Figyelt kérdés

Fél éve van jogsim. Félek be menni a fővárosba. (20Km-re lakok Bp.-től). Mondjuk miután megkaptam a jogsit első az volt, hogy kimentünk családdal Prágába ott elvezettem utána meg Romániába ott pedig aztán őrülten vezetnek. Ennek ellenére félek bemenni Budapestre. Ha be kell menni akkor elkezdek remegni, rám tör egy kis hányinger. Van valami ötlet? :(

20/F

2016. febr. 28. 01:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte próbáld a gyérebb forgalmú napokon, azaz hétvégeken.
2016. febr. 28. 04:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell venni a közlekedés ritmusát, de tényleg. Jóformán ez a titka, eleinte én is úgy voltam vele, hogy BP-re autóval soha... aztán mára már semmi gond sincs belőle, csak tartani kell a forgalommal a tempot, mert különben rögtön mindenki dudálásba kezd...
2016. febr. 28. 06:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
ahogy előttem javasolták...
2016. febr. 28. 06:59
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
Acél idegek kellenek ide, rutin, önfegyelem, önbizalom és az autó sajátosságainak ismerete. Ha nincs valamelyikből elég akkor ne közlekedj Bp-en autóval. Én naponta ingázom a X. és XVII. ker. között, nyáron motorkerékpárral is, szóval majdnem keresztbe az egész városon, úgyhogy találkozom veszélyes helyzetekkel bőven. Egyébként ahhoz hogy "edzett" légy, ezek kellenek is valamilyen szinten. Ha úgy döntesz hogy vállalod a kihívást, hisz egy férfiembernek azért ez mégiscsak egy "megmászandó hegycsúcs", akkor tartsd a fokozatosság elvét és gyakorolj, minél többet annál jobb. Eleinte arra törekedj csak hogy ne törd össze magad, aztán ha eléred a haladó szintet, akkor lehet az "időeredményen" is javítani, meg dugókat kerülgetni szűk, rossz útburkolatú utcákon. Ha teheted akkor használd a waze alkalmazást az nagyban megkönnyíti az életedet.
2016. febr. 28. 08:21
 5/7 anonim válasza:
75%
ülj be az autóba ,tartsd be a kreszt,nagy forgalomban könnyebb vezetni ,mert akkor legalább nem száguldoznak,a hülye kamikázé motorosokra kell vigyázni, mert azok nemhogy a forgalomra de saját magukra is veszélyesek.
2016. febr. 28. 08:31
 6/7 anonim ***** válasza:
86%
Gutte te hol élsz? a Marson? Igen csak nagykorú a jogosítványom és van egy pár km er mögöttem de amit te írsz az nem a valóságot tükrözi! a motorosok azok igen!
2016. febr. 28. 11:47
 7/7 anonim ***** válasza:
73%

Ez tisztán pszichés probléma.

Én ezt szinte minden vidéki ismerősömön észrevettem, hogy elindulnak és már eleve idegesítik magukat azzal, hogy "úristen, PESTEN vezetni...".

Nem tudom, mennyiben más ez mint mondjuk Debrecen, Miskolc vagy Szeged... én sehol nem éreztem, hogy más lenne a helyzet. Budapesten is csak emberek vezetnek, sok a türelmetlen dudálós barom, de nem kell velük foglalkozni.

Szerintem a legtöbb ember előre bebeszéli magának, hogy a budapesti forgalom egy csatatér, ahol az életedést küzdesz, és ha így állsz hozzá, persze hogy gyomorideged lesz az egésztől. Én itt kezdtem vezetni, simán mentem a belvárosba is. Csináltam én is hülyeséget, volt hogy anyáztak, de ebből tanul az ember, aztán hozzászokik.

Nem kell ezt túllihegni!

2016. febr. 28. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!