Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üzembentartói jogviszony...

Üzembentartói jogviszony felmondása?

Figyelt kérdés
A segítségeteket szeretném kérni. 18 éves koromban, mikor apámék új autót vettek, a régi kocsit kérdés nélkül az én nevemre íratta, h én leszek az üzembentartó. Az álca az volt, h menjen a bónuszom. Aztán most, pár év múlva összejött a pénzem, és szeretnék egy új saját autót, ami tényleg az enyém. Mondtam neki (nagyon rosszban vagyunk egyébként), hogy kocsit veszek, de kettőt nem akarok fizetni, vegye vissza a saját nevére a régi kocsi üzembentartói jogát. Azt mondta azt leshetem. A pofámba röhögött, hogy nélküle úgysem tudom felmondani az üzembentartói jogot. Ez most komoly? Nem vehetek saját kocsit, mert apám aláíratta velem anno azt a papírt a régi kocsija üzembentartásáról? Egyébként feltűnt, hogy sose akarta, hogy saját tulajdonom legyen, így volt a kocsival is. Hogy tudok a tulajdonos beleegyezése nélkül szabadulni az üzembentartói jogviszonytól?
2016. febr. 23. 11:14
 1/4 anonim ***** válasza:

"Lemondhatok-e az üzembentartói jogról?

Nem, csak a tulajdonos egyoldalú nyilatkozatával vonhatja vissza az új üzembentartó egyidejű bejegyzésének kezdeményezésével. A bejelentési kötelezettség teljesítése nélkül a jármű fizikai visszaadása önmagában nem szünteti meg az üzembentartói státuszt."

[link]

2016. febr. 23. 12:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez komoly? Bármeddig zsarolható leszek így ezzel a qrva kocsival?
2016. febr. 23. 12:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Próbáld a forgalomból kivonatni!

[link]

2016. febr. 23. 14:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz, hogy 2016-ban ilyen létezik.. Nincs olyan, hogy lemondok az üzembentartói jogról, és az visszaszáll a tulajdonosra?
2016. febr. 23. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!