Kézifékes kanyar hátrányai?
Figyelt kérdés
Ma próbáltam bevenni egy széles kanyart,ami nem is volt éles,kézifékkel. Forgalom se volt,tök nyugodt környék. Most próbáltam először,hát nem sikerült túl jól,jó nedves volt a placc,meg is csússtam a g3{ibe,kapkodtam a kormányt,még jó,hogy ilyen széles volt az út,mert frankón keresztbe fordultam.Olyan 50-nel mehettem,talán 60,nem száguldoztam. Nyilván én csináltam rosszul,nem is kérdés. Viszont nagyon megtetszett,azonban már a próba előtt is felmerült bennem,hogy milyen káros hatásai vannak a kézifékes kanyarodásnak a futóműre és az autó egyéb részeire. Gondolom,ha valaki szépen,normálisan beveszi,nem úgy mint én,akkor nem túl sok,de ha próbálkozom,hogy megtanuljam,akkor attól rotty lehet a kocsinak,futóművének,stöbönek?3-as Mondeoról van szó amúgy,ha számít valamit,elég szép állapotban,futóműve is szinte patika. Inkább keressek egy ennél is olcsóbb kocsit,amivel gyakorolhatok,vagy nem lesz Tőle baja a Mondeonak?2016. febr. 19. 19:55
1/5 anonim válasza:
Szerintem kár lenne ilyen hülyeséggel összetörni, azonkívül más baja nem hiszem hogy lesz.
2/5 anonim válasza:
Nem igazán ártalmas, főleg ha úgy csinálod, hogy végig állsz a kuplungon. Van aki úgy csinálja, hogy kéziféket beránt, és nagy gáz hogy tovább csússzon, na ezzel nagy pofont kap a kuplung és a motor. Így csak a hátsó féket terheled kicsit, meg a futóművet, de azt sem durva mértékben. És leradírozod a gumit. De az a baj, hogy egyszer elrontod, akkor nagyon drága mulatság lesz.
3/5 A kérdező kommentje:
Ja,igazán az zavar,hogy ez a kocsi tényleg nagyon szép állapotban van,szerintem nem ér annyit. Majd valami máson megpróbálom ;)
2016. febr. 19. 21:46
4/5 anonim válasza:
Az 50-60. az baromi sok elsőre, kezdd lassabban. Igazából várnod kéne egy hóesést, akkor "lassított felvételen" tudnál próbálgatni. Aztán ha már mwgvannak a reflexek, jöhet a nedves aszfalt.
5/5 A kérdező kommentje:
Igaz,egyértelmű hülyén próbáltam. Balos volt a kanyar,berántottam kézit,megindult nagyon balra,aztán visszaszedtem,de akkor meg átbillent nagyon jobbra. Úgy 20 centivel a pózna előtt álltam meg. Csak tényleg kár lenne ezért a kocsiért,azért nem is biztos,hogy kísérletezgetek.
2016. febr. 20. 11:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!