Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kézifékes kanyar hátrányai?

Kézifékes kanyar hátrányai?

Figyelt kérdés
Ma próbáltam bevenni egy széles kanyart,ami nem is volt éles,kézifékkel. Forgalom se volt,tök nyugodt környék. Most próbáltam először,hát nem sikerült túl jól,jó nedves volt a placc,meg is csússtam a g3{ibe,kapkodtam a kormányt,még jó,hogy ilyen széles volt az út,mert frankón keresztbe fordultam.Olyan 50-nel mehettem,talán 60,nem száguldoztam. Nyilván én csináltam rosszul,nem is kérdés. Viszont nagyon megtetszett,azonban már a próba előtt is felmerült bennem,hogy milyen káros hatásai vannak a kézifékes kanyarodásnak a futóműre és az autó egyéb részeire. Gondolom,ha valaki szépen,normálisan beveszi,nem úgy mint én,akkor nem túl sok,de ha próbálkozom,hogy megtanuljam,akkor attól rotty lehet a kocsinak,futóművének,stöbönek?3-as Mondeoról van szó amúgy,ha számít valamit,elég szép állapotban,futóműve is szinte patika. Inkább keressek egy ennél is olcsóbb kocsit,amivel gyakorolhatok,vagy nem lesz Tőle baja a Mondeonak?
2016. febr. 19. 19:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem kár lenne ilyen hülyeséggel összetörni, azonkívül más baja nem hiszem hogy lesz.
2016. febr. 19. 20:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem igazán ártalmas, főleg ha úgy csinálod, hogy végig állsz a kuplungon. Van aki úgy csinálja, hogy kéziféket beránt, és nagy gáz hogy tovább csússzon, na ezzel nagy pofont kap a kuplung és a motor. Így csak a hátsó féket terheled kicsit, meg a futóművet, de azt sem durva mértékben. És leradírozod a gumit. De az a baj, hogy egyszer elrontod, akkor nagyon drága mulatság lesz.
2016. febr. 19. 21:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Ja,igazán az zavar,hogy ez a kocsi tényleg nagyon szép állapotban van,szerintem nem ér annyit. Majd valami máson megpróbálom ;)
2016. febr. 19. 21:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Az 50-60. az baromi sok elsőre, kezdd lassabban. Igazából várnod kéne egy hóesést, akkor "lassított felvételen" tudnál próbálgatni. Aztán ha már mwgvannak a reflexek, jöhet a nedves aszfalt.
2016. febr. 20. 00:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Igaz,egyértelmű hülyén próbáltam. Balos volt a kanyar,berántottam kézit,megindult nagyon balra,aztán visszaszedtem,de akkor meg átbillent nagyon jobbra. Úgy 20 centivel a pózna előtt álltam meg. Csak tényleg kár lenne ezért a kocsiért,azért nem is biztos,hogy kísérletezgetek.
2016. febr. 20. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!