Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudnám megmérni, hogy...

Szesze 1 kérdése:

Hogyan tudnám megmérni, hogy tölti-e az akkumlátort a simson starom?

Figyelt kérdés
Eddig nem volt akksija de rajta volt a régi fesszabályzó Télen vettem egy új 6v-os akksit de még csak most savaztam fel mert már nem fagy. Melyik vezetékre kössem a multimétert és milyen állásba hogy töltést tudjak mérni?

2016. febr. 17. 10:59
 1/4 TheCruve ***** válasza:

Ilyen a feszültségszabályzó?

[link]

Ha igen, akkor elméletileg a két szürke kábel a gyújtáskapcsolóra megy, a zöld a töltő tekercsre, a piros meg az akkumulátor pozitív sarujára.

Ha van multimétered akkor egyszerű a feladat.

Átkapcsolod egyenfeszültség mérésbe (megfelelő méréstartományba, ha nem automata), majd lehúzod a piros vezetéket az akkumulátorról.

Erre a piros vezetékre csatlakoztatod a multiméter POZITÍV kivezetését, majd a NEGATÍVAT egy testpontra teszed (keresel egyet, vagy a vázhoz érinted)

Beindítod a Simsont, és ha mutat a műszer ~6V körül akkor tölt, ha nem mutat, akkor vagy rossz a testpont, vagy a fesszabályzó , vagy a töltőtekercs, esetleg csatlakozások nem megfelelően lettek rögzítve stb stb.

2016. febr. 17. 11:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Olyan a feszültségszabályzó amit linkeltél, tehát a feszültségszabályzó piros vezetékére kössem a multit? Testhez a blokkhoz szoktam kötni a müszert.
2016. febr. 17. 19:39
 3/4 TheCruve ***** válasza:
Így van!
2016. febr. 18. 06:57
 4/4 A kérdező kommentje:

Ma megmértem és töltött ugyhogy működik

Köszönöm a választ

2016. febr. 18. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!