Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » E320 abs, esp hiba. Mi lehet...

Albert Flórián kérdése:

E320 abs, esp hiba. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Az autó 2004-es e320 mercedes benz benzines. Előző nap semmi problémát nem észleltem. Másnap indítom az autót, majd ahogy elindultam pár másodperc elteltével kigyulladt a műszerfalon a sárga abs lámpa, középen pedig kiírta az abs, esp hibaüzenetet. Leállítottam majd újraindítottam és már álló helyzetében is hibát jelzett (járó motornál is), úgy hogy nem indultam meg az autóval. Otthon a fékrendszer modulról lekötöttem a széles csatlakozót. Na akkor volt piros kijelzés, majd visszadugtam. Gyujtás után nem írt ki problémát, indításnál elaludt a sárga abs lámpa. Ahogy elindultam pár másodperc után szintén előjött a hiba teljesen addig, míg meg nem ismételem a széles csati lehúzását, majd visszatételét, de ezzel csak az elindulásig szűnik meg a probléma. (ez azért fontos, mert így lehet egy hozzáértő könnyebben tud utalni a hiba okára)

2016. febr. 16. 16:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Bizonyára megpusztult az egyik ABS jeladó. Bár nekem a múltkor akkor is ABS hibát jelzett a francia szarom, amikor tele ment sárral a futómű. Pár méter után kihullott és helyreállt a rend.

Én kezdésnek végig nézném a jeladókat. Kerék le, szemrevételez, csatlakozások, sérülések ellenőrzése.

Néha elreped az ABS gyűrű, tudtommal azon az autón még olyan van.

2016. febr. 16. 19:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha esetleg véletlenül elnyomkodtál valamit a menüben,és rámentél a rollentestre,akkor levesz minden elektronikus segédletet,de úgy,hogy se abs se esp se semmi nincs!Ilyenkor ég folyamatosan az abs lámpa illetve egyfolytában hozza a "hibát" a nagy kijelzőn,hogy esp meg abs faulity!És ilyenkor hiába állítod le a motort nem felejti el!Addig marad így míg vissza nem állítod,hogy megint legyen minden!

De szerintem nem ez a baja,mert ilyenkor indításnál is égve marad az abs jel!De ki tudja!

Nézd meg!Ha nem akkor meg csináld amit az 1-es írt!

2016. febr. 16. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Tényleg! Az ESP-t nem lehet egyetlen gombnyomással kikapcsolni? Mert legtöbbször akkor se megy az ABS.
2016. febr. 16. 20:55
 4/7 anonim ***** válasza:
A W211-nél egy gombbal ki lehet kapcsolni az esp-t!Viszont akkor csak a kis sárga háromszögben jelenit meg a felkiáltó jel!Ami egy külön kis ikon!És ilyenkor még működik az abs,viszont kilincselni már lehet vele!Ezzel a menüben lévő cuccal lehet lelőni minden elektronikát!
2016. febr. 16. 21:02
 5/7 A kérdező kommentje:
A menüjéhez nem nyúltam. Az esp-t ki lehet kapcsolni egy gombbal és igen azt egy külön kis sárga háromszög jelzi. Indítás után sem alszik el a sárga abs jelzés, csak akkor ha a motortérben a fékrendszer modulról lekötöm a széles csatit, de amint elindulok vele pár mp után újra előjön, aztán pedig minden motorindítás után úgy marad... elmegy az esős idő és megnézem a szenzorokat.
2016. febr. 16. 22:30
 6/7 Verbai sándor válasza:

Ugyanez a problémám.

W211 E320 évj. 2002 170e km.

Esős idő után kezdte és nem hagyja abba.

Mikor 10km/ó-ra gyorsulok előjön a hiba: ABS-ESP-BAS hiba.

A diagnosztika jobb hátsó jeladó problémát ír, de nekem gyanus mert ha nézem menet közben az adatokat ugyanazt mutatja mint a másikfelén. Tehát a jeladónak működnie kell.

Szétszedem az egészet ha lesz kedvem (meg ha sikerül)mielőtt még jeladót vennék.

(Az ESP még hagyján de azért félelemetes ekkora lóerővel ABS nélkül)

2018. ápr. 4. 15:38
 7/7 Verbai sándor válasza:

Megvan a hiba!

A féltengely vastagon berosdásodott és lenyomta magáról a gumiszerű hűtőmágneshoz hasonló ABS érzékelő gyűrűt.

Megoldás:

Szétszedni a hátsó futóművet (jópár ilyen olyan csavar), kihúzni a féltengelyt a kerékagyból (vagyis inkább a kerékagyat a féltengelyről)

Drótkorongal megtisztítani, rozsdamarás és kottóziógátló festés után új karikát rátenni (~3500ft) és összerakni.

Nekem új ABS jeladót is kellett vennem mert azt hittem az a baj és mivel nem jött ki beletörtem.

2018. ápr. 9. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!