E320 abs, esp hiba. Mi lehet a gond?
Bizonyára megpusztult az egyik ABS jeladó. Bár nekem a múltkor akkor is ABS hibát jelzett a francia szarom, amikor tele ment sárral a futómű. Pár méter után kihullott és helyreállt a rend.
Én kezdésnek végig nézném a jeladókat. Kerék le, szemrevételez, csatlakozások, sérülések ellenőrzése.
Néha elreped az ABS gyűrű, tudtommal azon az autón még olyan van.
Ha esetleg véletlenül elnyomkodtál valamit a menüben,és rámentél a rollentestre,akkor levesz minden elektronikus segédletet,de úgy,hogy se abs se esp se semmi nincs!Ilyenkor ég folyamatosan az abs lámpa illetve egyfolytában hozza a "hibát" a nagy kijelzőn,hogy esp meg abs faulity!És ilyenkor hiába állítod le a motort nem felejti el!Addig marad így míg vissza nem állítod,hogy megint legyen minden!
De szerintem nem ez a baja,mert ilyenkor indításnál is égve marad az abs jel!De ki tudja!
Nézd meg!Ha nem akkor meg csináld amit az 1-es írt!
Ugyanez a problémám.
W211 E320 évj. 2002 170e km.
Esős idő után kezdte és nem hagyja abba.
Mikor 10km/ó-ra gyorsulok előjön a hiba: ABS-ESP-BAS hiba.
A diagnosztika jobb hátsó jeladó problémát ír, de nekem gyanus mert ha nézem menet közben az adatokat ugyanazt mutatja mint a másikfelén. Tehát a jeladónak működnie kell.
Szétszedem az egészet ha lesz kedvem (meg ha sikerül)mielőtt még jeladót vennék.
(Az ESP még hagyján de azért félelemetes ekkora lóerővel ABS nélkül)
Megvan a hiba!
A féltengely vastagon berosdásodott és lenyomta magáról a gumiszerű hűtőmágneshoz hasonló ABS érzékelő gyűrűt.
Megoldás:
Szétszedni a hátsó futóművet (jópár ilyen olyan csavar), kihúzni a féltengelyt a kerékagyból (vagyis inkább a kerékagyat a féltengelyről)
Drótkorongal megtisztítani, rozsdamarás és kottóziógátló festés után új karikát rátenni (~3500ft) és összerakni.
Nekem új ABS jeladót is kellett vennem mert azt hittem az a baj és mivel nem jött ki beletörtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!