Mennyibe kerül a B125?
Jelenleg csak a motor van meg (etz 125) és 3 hónapja a b-s jogsi.
Se protektorok semmi csak egy kb másfél éves sisak.
Mennyibe kerül jó esetben a b125 protektorok és minden szükséges dolog árával?
Vagy inkább érné meg az a2?
Nem vágyom nagyon nagy motorra csak ha nem sokkal drágább lehet megérné...
Az a legnagyobb baj hogy a felszerelés árát nem számítják sehol a költségekhez pedig nem utolsó
Csak a sisak 21 volt
A jogsi 25-35 ezer.
A felszerelés ennek sokszorosa.
Első körben én kidobnám azt a sisakot, 60 ezer alatt nem vennék. Ne feledd, ez a legfontosabb védelmi eszköz a motoron, elvégre csak a fejedet védi. 60-120 ezer lesz.
Második legfontosabb a protektoros bőrkesztyű. Ez 15-25 ezer.
Jöhet a gerincvédő, 40-50 ezer.
Utána a kabát, ez 25-60 ezer. Kabátba sokszor érdemes kicserélni a könyök és alkarvédő protektorokat (15 ezer páronként). Továbbá általában a kabátból kihagyják a gerincvédő betétet, ezt is lehet cserélni (30 ezer), de gerincvédő mellé nem szükséges.
Eljutottunk a motoros csizmához, esetleg cipőhöz. Ez is 40-50 ezer.
Végül a motoros nadrág vagy térdvédő. A térdvédő 25 ezerben már megvan. Nadrág is valahol ott kezdődik.
Szóval ezt összegezzed és már meg is van a kis vagyon. Persze lehet mindig olcsóbbat vagy drágábbat választani, átlagos, de minőségi termékek árait írtam le.
"A jogsi 25-35 ezer" - ez akkor igaz, ha az alap tanfolyam után elsőre sikerül a vizsga.
Ehhez a B-s jogsi általában kevés, sokat számít, hogy van-e a tanoncnak (segéd)motoros gyakorlata.
Aki csupán azért ugrik fejest a B125 kategória megszerzésébe, mert az olcsó, de nincs megfelelő közlekedési tapasztalata, annak egyáltalán nem lesz olcsó a jogsi sem, ha nem egy motoros őstehetség az illető
Egy majdnem új sisakot nem szívesen dobnék ki azért...
Nem túrázni csak itt a környéken motorozni szeretnék
Nem lenne jó a motor árának többszörösét erre költeni :\
1 éve csináltam a A1-et, 20-éve motorzozok, autózok, stb. 35 volt a kresz, 4 kötelező óra, meg a vizsga. Erre még vettem pár órátNagyon nem mindegy, melyik városban vizsgázol, vannak könnyebbek-nehezebbek), így lett 40 a vége.
Felszerelést meg simán vehetsz használtat, még úgy sem olcsó....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!