Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Le tudnátok írni hogyan kell...

Le tudnátok írni hogyan kell egy karburátort állítani? (4 ütemű motor)

Figyelt kérdés
Egy 250-es 4 ütemű kínai krosszmotorról van szó. Teljes fordulatnál üresben fuldoklik és menet közben sem pörög ki teljesen. Karburátor tiszta, új tömitéseket raktam és a helyzet változatlan, ezért gondolom hogy csak be kell állitani és jó lesz. Ha tudnátok írni egy jó leírást azt nagyon megköszönném :)
2016. febr. 10. 23:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Átalában van egy csavar a karburátoron amit legtöbbször rugó "nyom vissza" de így minden egyéb infó nélkül nehéz lesz mert a jósgömbömet otthon felejtettem.
2016. febr. 10. 23:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Általában az autók, motorok karburátorához, soha nem kell hozzányúlni, csak tisztítani! Lehet hogy valamit nem találtál meg, amit tisztítani kell! a barátom is hívott, hogy nem megy a motorja, pedig már 3 x is kitakarította a kabit. Én szétszedtem kitakarítottam , és száll mint a szél!
2016. febr. 11. 08:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban az ütemek számátol függetlenül 2 csavar van a karbikon. Az egyikkel a keveréket tudod állítani, a másikkal az alapjáratot.

Karbit hangolni meleg motornál kell.

Tekerd fel az slspjárati csavart annyira, h a motor fordulata kissé emelt legyen! Majd kezd el a keverékképző csavart tekerni befele, fél fordulatonként! Koppanásig. Aztán vissza. Azt a pontot keresd meg a csavar állításával, ahol a legmagasabb lesz az alapjárat. Itt a legtökéletesebb az égés. Ha ez meg van, az alapjárati csavarral állítsd be a motor slspjáratát úgy, hogy kis fordulston, de még finomsn, egyenletesen járjon a motor, ne akarjon lefulladni!

Ez a titka a műveletnek.

Az alapjárati csavar az, amelyik a súbert emeli. Minél beljebb tekered, annál magasabb lesz az alapjárat. Általában a dchuberházra merőlegesen áll ez a csavar. A másik meg értelemszerűen lesz a keverékállító csavar. Ha jó a beállítás, a gyertya őzbarna színű lesz.

Ha kifujattál esetleg "O"- gyűrűt az állítócsavarok alól és falsot szív a karbi, akkor nem fogod tudni beállítani.

2016. febr. 11. 10:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Bízd olyanra aki szokott ilyet csinálni.
2016. febr. 11. 12:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, legfőképpen az utolsó előtti válaszolónak a leirást. Holnap nekiállok.
2016. febr. 11. 14:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Esetleg még annyi hogy a súbertűt melyik helyzetbe állitsam? 5 horony van, most a középsőben van.
2016. febr. 11. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Hagyd ott, jó helyen van középen!

És nincs mit!

2016. febr. 11. 19:37
 8/8 anonim válasza:
Őzbarna csak akkor lesz a gyertya, ha 2T (kétütemű) keverék kenésű motorról van szó. A 4T motorok jellemzően nem ilyenek, azoknál a jó gyertyakép vilagos szürke.
jún. 29. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!