Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi kell ahhoz, hogy egy...

Mi kell ahhoz, hogy egy forgalomból végleg kivont teherautót újra forgalomba helyezzenek? Az eljárás hasonló, mint egy külföldről behozott gépjármű esetén?

Figyelt kérdés
Van egy Kamaz 53212 típusú 1995-ös gyártású fás-darus teherautóm, de ki van vonva a forgalomból és szeretném újra forgalomba helyezni. Azt szeretném megkérdezni, hogy miként van ennek a menete és hogy működik ez, mert már hallottam mindenfélét amivel okosabb nem lettem. Utánanéztem már, hogy milyen papírok kellenek hozzá csak azt nem igazán tudom, hogy működik ez az egész és hogy kell-e hozzá KPM műszaki vagy elég egy hivatalos vizsgabázison vizsgáztatni az autót? Meg még annyi, hogy ezt intézheti bármelyik okmányiroda vagy csak a megyeközponti? A válaszokat előre is köszönöm!
2016. febr. 8. 20:56
 1/7 anonim ***** válasza:

" kell-e hozzá KPM műszaki vagy elég egy hivatalos vizsgabázison vizsgáztatni az autót?"

A KPM és még az utódszervezete is régen megszűnt már...

:)

Természetesen az se mindegy, hogy mikor vonták ki forgalomból véglegesen, hiszen 2006-óta véglegesen csak bontással lehet kivonni forgalomból járművet, és azt nem lehet újra forgalomba helyezni.

Megint más az eljárás ha átmeneti időre vonták ki...

2016. febr. 8. 23:32
 2/7 A kérdező kommentje:

A köztudatban KPM-ként terjedt el és így emlegeti mindenki és tudják miről beszélek nem kell az okoskodás.

Az autó 2014-ben lett kivonva és nem bontással semmi ilyenről nem volt szó az illetékes okmányirodánál. Simán kivonták és mondták, hogy vissza lehet állítani csak macerás, mert sok helyre kell futkosni vagy mi.

2016. febr. 8. 23:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Akkor okoskodok.

Ha beteg vagy akkor is az OTI-ba mész ugye?

:)

Közben azon gondolkodom, hogy mennyivel lenne egyszerűbb besétálni az első ocsmányirodába a papírokkal és rákérdezni az ügyintézőnél.

Tovább okoskodva, vajon látatlanban mit lehet írni, ha te is csak valamire emlékszel, de semmi konkrétumot nem tudsz okoska?

2016. febr. 10. 19:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Nyugodt lehetsz voltam okmányirodában és ott se tudták megmondani, hogy pontosan mit és hova ezért kérdeztem itt, hogy gondoltam hátha van itt valaki olyan, aki csinált már hasonlót, de a válaszaidból látva te még nem jártál el ilyen ügyben, úgyhogy nem is értem, hogy minek szóltál hozzá.

Egy nem egészen fontos dologra meg szerintem nem tragédia ha nem emlékszik pontosan az ember, mert amikor ki lett vonva a forgalomból, azóta már eszembe jutott, hogy PONTOSAN!!! azt mondta a nő, hogy ő kivonja, de ha esetleg vissza szeretnénk állítani a forgalomba az nagyon macerás lesz.

Szóval ilyen okoskodások nekem nem kellenek, mert nem az volt a kérdésem, hogy létezik még KPM vagy sem vagy, hogy hova megy az ember, ha beteg. Köszönöm a megértést!

2016. febr. 12. 19:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Sőt!

Még annyi, hogy ismerősöm is van okmányirodánál és őt is megkérdeztem ezzel kapcsolatban, de pontosan ő se tudta megmondani, csak annyival tudok többet, hogy hol kellem ezt megkérdezni.

2016. febr. 12. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Megyei nkh helyezi üzembe, ha megvannak a papírjai ,a teherautóhoz nem kell bontói igazolás,kihelyezett vizsgabázis nem helyez újra forgalomba csak ha határozatos,Tehát Megyei NKH
2016. febr. 19. 19:44
 7/7 A kérdező kommentje:
De viszont ezt megkérdeztem az okmányirodában és nem kell a megyei NKH-hoz vinni vizsgára, mert január 1-től változott a jogszabály és a NKH az csak a magyarországi első forgalomba helyezéssel foglalkozik, mint pl a kintről behozott vagy az új járművek és így elég elvinni egy sima vizsgabázisra, ahol kiállítják róla a műszaki adatlapot és azzal valamint a kötelező biztosítással és egy eredetvizsga papírral kell meni az okmányirodába és úgy tudnak rendszámot, új forgalmit és törzskönyvet kérni.
2016. febr. 21. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!