Mazda Premacy vagy Nissan Almera Tino? Vagy esetleg valami más?
Hét közben városi használatra lesz (munkába járás 15 Km városi szakasz oda, 15 Km vissza), hétvégeken közepesen hosszú távokra több személlyel, akár gyerekkel. Fontos a megbízhatóság, relatíve alacsony fenntartási költség és az ésszerű fogyasztás. Évi kb. 15-20 ezer Km.
Sikerült leszűkíteni a kört erre a két típusra. 1.8 Mazda Premacy vagy 1.8 Nissan Almera Tino.
Ti melyiket vennétek? Esetleg tudtok más MPV típust ajánlani, mint alternatívát?
A Mazda ellen szól a brutális rozsdásodás, gyenge fékek és a vezérmű szíj 100 ezrenkénti cseréje. Én is a Mazda felé vonzódtam, de aztán elkezdtem nézegetni a Nissan-t is.
Nissan ellen szól a rozsdásodás és a csúnya külső/belső design.
Most ott tartok, hogy inkább a Nissan-t választanám, de ha valaki le tudna beszélni róla konkrét érvekkel, szívesen meghallgatom.
Annyit tudok, hogy ha Mazdát veszel csak benzint szabad ebből a típusból a diesel nagyon rossz lett belőle. www.mazdaklub.hu/fórum itt is meg tudod kérdezni.
Nissant ebből a kocsiból nem ismerem, nekem csak az első kocsim volt Nissan egy kombi jó régen, sokat szívtam vele.
De az az öregsége és állapota miatt volt nem a márka miatt.
Technikai adatok alapján a szitu a következő:
Mazda Premacy:
1.8 74Kw klasszikus vezérműszíjjal. Fogyasztása 8-10 liter között, azthiszem EURO 3-as emisszióval. Futóműve a 626-osé, elől mcpherson, hátul multi link suspension. Gyengék a fékei. Ezektől eltekintve, egy jó kocsi.
Nissan Almera Tino:
1.8 85Kw lánc vezérléssel. Fogyasztása 8-10 liter között, EURO 4-es emisszióval. Futóműve elől mcpherson, hátul multi link suspension. Jók a fékei. Ami a belterét illeti, több a tároló rekesz mint a Premacy-ban. Viszont kevésbé tetszetős a design-a.
Lehet hogy esetlen, talán, de leginkább valami más!
Valami Limusine? Esetleg Hycomat?
Trabant?-al szállni élvezet!
Bár megkésve írom de később még másnak is jól jöhet az én tapasztalatom. Pont, ezzel a két típussal szemezgettem én is a használt autók kínálatában. S végül a Nissan mellett döntöttem. A magasabb üléspozíció és a nagyobb beltér miatt.
Az enyém, 1,8 benzines automata és nagyon elégedett vagyok vele. A beltér sokkal izgalmasabb mint a Mazdánál és jobban felszerelt modell.
Pld.: tolató kamera, monitorra kivetítve, gyári GPS, fűthető ülések, stb...
A láncos vezérlés sem elhanyagolható előny, mivel sosem szakad el és csak nagyon ritkán kell cserélni. (350ezer km). Az enyémben 270 ezer van és még nem kellett cserélni.
A motor nagyon csendes és átlagban 7,5 Liter benzinnel beéri. Ezt, napi 40 km ingázás és hétvégenként, 100-250 km utakra értendő!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!