Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hankook vagy Kumho?

Eszter91 kérdése:

Hankook vagy Kumho?

Figyelt kérdés

Az autó amire lenne '01-es évjáratú Mazda 626 kombi 1.8 (74kW) benzinmotorral.

A méret amit néztem az a gyári 185/65 R15

Első kérdésem:

- okozhat e gondot, ha az új nyári abroncsok a gyári "H" sebességindex helyett a kedvezőbb árú "T" sebességindexet választom?

Második kérdésem:

- 2 modell mellett maradtam, melyek:

Hankook K425

Kumho EcoWing ES 01 KH27

Melyik lenne a jobb választás? (az áruk kb. egyforma), - ha az alábbi szempontokat nézem:

- alacsony gördülési ellenállás a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás miatt,

- ne kopjon gyorsabban az átlagnál

- ne legyen zajos a futása

Ha esetleg lenne más ebben az árkategóriában, amit szívesebben ajánlanátok, akkor mi lenne az?

2016. febr. 6. 08:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Látszik hogy nagyon foglalkoztat a gondolat hogy hogyan spórolhatnál, de én azt mondom hogy a túlzott spórolás is sokba kerül. Vegyél rá olyan gumit ami elő van írva, mind méretben, mind terhelési és sebességindexben. Hogy Kumho vagy Hankook az tökmindegy, mindkettő megbízható márka.
2016. febr. 6. 08:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a Hankook-ot választanám, illetve nyugodtan rakhatsz fel más sebességindexű abroncsot. Barum márkát javaslom ezen kívül.
2016. febr. 6. 11:08
 3/7 Koaxk Ábel ***** válasza:

A Kumho-ról:

[link]

"A teszt alapján náluk is tartósabb a Kumho KH27 Ecowing ES01, ám vizes úton annyira rosszul tapad, hogy csak elégséges értékelést kaphat. Nála is rosszabb a Matador MP16, amelynek teljesítményére olcsósága nem lehet mentség, főleg, mivel hasonló ársávban sokkal jobb gumikat is lehet kapni."

Ezzel szemben ott a Hankook, ami pff... számomra a legxarabb márkás gumi kategória.

Ugyan te nyárit keresel, de számomra (nagy hóban) a legrosszabb rémálmot ez a márkásnak nevezett hulladék hozta.

Szóval én egyiket sem venném meg, nem hiszem, hogy 15"-os méretben egy értelmes márka nem férne bele a keretbe.

2016. febr. 6. 16:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Ok. akkor a fenti szempontokat figyelembe véve, mit ajánlanál? - most már teljesen tanácstalan vagyok....
2016. febr. 6. 19:11
 5/7 anonim ***** válasza:
2016. febr. 6. 20:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is Hankook van 4 éve a Mazdámon, sosem volt vele gond...
2016. febr. 8. 11:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Hogy alakult anno?
2024. máj. 8. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!