Kinek mennyit fogyaszt az autója?
Én csak átlagot tudok írni, mert külön nem nézem, csak tankolásonként summázom.
BMW 320D (E90) 163LE
6,5 átlag mikor birkaként a tömegben megyek
7,3 mikor need for speed-ben nyomom
sajnos az utóbbiról le kell szoknom, mióta túl sok nem kívánt selfie-t sikerült begyűjteném. :(
Chevrolet Lacetti 5 ajtó, 1.4 16v (95 le)
Város: 9-10 l
Autópálya: 7,5-8 l
De egy autó fogyasztása nem csak a motortól függ, remélem azt tudod :)
Opel Combo 1.7TD 6,5-7,5l/100km között
Volvo S80 T6, autópályán elvan 9,5-11 liter között, tartós Budapest belváros 16 liter fölött :D
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nekem első autóm E34 525i 24v BMW-m volt.192LE 1480kg 8évig használtam.Nagyon szépen körvonalazódott minden területen a fogyasztása.Országúton 8 liter , autópálya 9.5 liter város (vidéki kis város szinte mindig hidegen vagy félhidegen ) 15 liter.
Most Opel Astra 1.4 8v 1992-es 60 lóerős.Kétszer sikerült mérnem 60% város szintén rengeteg hideg indítással és hideg járattal elősször 8 liter másodjára 9 liter kellett neki hasonló paraméterekkel.Teljesen még én sem tudtam különszedni az Asztránál város /országút/autópálya fogyasztást.Mondjuk 2 hónapja van még csak nálam!
Köszönöm még egyszer mindenkinek az infókat!!!
1. 24 éves autó, azért már nem mai technika.
2. Szívó BENZIN.
3. "Rengeteg hidegindítás", esetleg rendszeres rövid távok.
A 3 feltétel együttes teljesülése mellett ne csodálkozz, hogy városban nem fogyaszt 4 litert. A fenti paraméterekkel a 8-9 liter teljesen reális.
Ezres swift, csak városban (rövid távokon használva) 10+ liter/100 km.
Idén többet próbálom vegyesen használni, legutóbb 8,5 liter/100 km volt (pályán is 130 körüli tempóval).
Lesz ez még jobb is :)
10 Liter az övé:DDD
A4 1.6 97es xd
Legutóbbi rekordom..fulltank 546km:DDDD
Akkor én igen megszívtam az RX-8-asommal :D
Akkor viszem ki ha kell valamire, bevásárlás, nyaralás, lekéstem a buszt, ilyenek :D
Nekem városba olyan 13 körül van, autópályán 9-10-be megáll, volt hogy megrúgtam mert haver azt hitte Golf kraftosabb, akkor 20-at simán lenyelt de hát ugye kiderült ki a jobb :)
Az ilyen 20-25 literes legendákat nem kell komolyan venni, vigyázni kell rá és tök jól ki lehet jönni vele egyébként. És első autóm, ha rajtam múlik utolsó is :D
Közvélemény kutatás! Milyen autód van? Mennyit fogyaszt?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__761..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!