Hány oxigén lambda szenzor van az autómban pontosan?
4 szenzorod van: hengersoronként van 1-1 katalizátor, a katalizátorok előtt és mögött 1-1 darab. A katalizátor előtti és mögötti nem ugyanolyan ha jól emlékszem, tehát a művelethez 2 ilyen és 2 olyan kell (a két hengersor miatt).
De miből gondolod, hogy cserélned kellene mindegyiket?
Mert nem vagyok teljesen képben a Jag árakkal, de ez biztosan 100e feletti tétel - 4 szenzor meg nem szokta egyszerre bedobni a törölközőt.
Hibakód jelezheti egy darab cseréjének a szükségességét is. Amikor diagnosztikán voltál lett volna érdekes rákérdezni, hogy melyik hengersor (bank1, tűzfal felőli vagy bank2, az elülső) melyik szenzora mutat hibát.
Persze, szép elképzelés mindent kicserélni, csak az eléggé zsebbenyúlós.
hibakód sajnos nincs a diagnosztikai papíron. Ez áll a leírásban:
Both O2 sensors after cats and front O2 sensor before cat faults found at time of test.
ahogy én kiveszem 3 mindenképp cserés :D De mivel nem tudom pontosan egyenként melyik melyik ezért megveszem mindet. Persze jó lenne megspórolni az árát, de lehet h az az egy is tönkremegy idő közben.
A Parkersből már leeshetett volna, hogy te ott vagy, ahol ezek a gépek teremtek.
Na ja, ebből elég egyértelmű, hogy 3 darab rossz és akkor már annyira nem lóg ki a sorból a 4. cseréje.
Mondjuk ha csak 3 darab szenzorra lenne pénzem és nem akarnék újra fizetni a diagnosztikáért, akkor a "front O2 sensor before cat" kifejezést értelmezném: a "before cat" ugye a katalizátor előtti, ez tiszta sor.
Az X-Type meg keresztmotoros, tehát az egyik hengersor (bank, vagy cylinder bank ha már itt tartunk) előbbre van a másiknál, tehát lesz front és rear. Itt pedig a frontot írja le a szaki.
Egyébként a hibakódkiolvasó a két hengersort úgy különbözteti meg (ha esetleg legközelebb majd látni fogod), hogy a tűzfal felőli a BANK1, a kocsi eleje felé lévő pedig a BANK2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!