16 éves 1.3-as Swift, ma mentem vele és folyamatosan minden sebességnél rugdalt, kapálódzott, rángatózott vagy hogy írjam le ezt a hibát. Az autószerelőm szerint lehet, hogy a gyertyák rosszak, de nekem eszembe jutott, hogy lehet üzemanyagszűrő is.
Hogy lehet ezt kideríteni illetve mi egyéb baja lehet?
Rugdalt, kapálózott és rángatózott? Nem ló volt az véletlenül?
Ha sebességtől, terheléstől függetlenül rángat, akkor általában nem nagyon kap üzemanyagot. Ha rendszeresen durrog, akkor a gyújtás hagy ki. Ha gázadásra hörög, fulladozik és csak magas fordulaton tér magához, akkor pedig túl sok üzemanyagot kap. Ezek persze csak tünetek, hogy mi okozza, az a jó kérdés.
2016. jan. 30. 17:34
2/6 anonim válasza:
Üzemanyagszűrő gondnál inkább gyorsításkor(előzéskor) szokott dadogni az autó.
2016. jan. 30. 17:36
3/6 A kérdező kommentje:
Nem durrog. Itt a felpörgetés sem segít, üresben felpörgettem 6000-ig, utána is ezt csinálta. 2-vel mentem 50-nel akkor se tűnt el a tünet.
2016. jan. 30. 17:39
4/6 anonim válasza:
lehet hogy nem megy az egyik henger
lehet az gyertya, gyújtáskábel, trafó, meg még kb 100 dolog.
Van mikor valami banális dolog okozza...
Például a gyújtókábel lelazúl:)
De persze meg kell nézetni szerelővel ha nem tudod magad orvosolni.
2016. jan. 30. 17:57
5/6 anonim válasza:
Nekem egyszer-kétszer fordult ilyen elő ha olyan helyen tankolok ahol vizezik, ezek felénk a városban vannak ( direkt nem írok kutat nehogy baj legyen). Egyszer mentem egy jó hosszú útra és ott tankoltam ahol nem szabadott volna, egy traktort is megértem megelőzni Suzyval (1.3 95-ös) rángatott meg minden amit leírsz. Szóval ürítsed ki a tankot és tankolj a Shell-nél vagy ha teheted a Lukoil-nál. Szóval szerintem a hiba oka a benya, ha nem akkor tévedtem de egy próbát megér, nekem a benzin volt a baj.
2016. jan. 30. 20:43
6/6 anonim válasza:
Így hirtelen felindulásból az injektor ment tönkre. Hasonló tünetek, egyre fokozódóan, majd leállt, nem indult (Swift 1.3, 2000). Sokezer forintból egy injektorcsere után hibamentes. Az 1.3-as Swift egyik tipushibája az injektor. Cseréltem gyertyát, gyújtáskábelt, üzemanyagszűrőt, de csak a legdrábább dolog ment tönkre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!