Mennyire drága a gokartozás?
Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból kérdezem. Hobbi szintű gokartozásra gondolok. Autót is vezettem és gokartot is, és szerintem egy átlag 13 le-s bérgokart nyújt akkora élményt, mint egy átlag 1 tonnás 90-100 lovas autó. Egyenlőre arra sincs pénzem hogy autózzak, de későbbiekben ha eltudok helyezkedni, szeretném valamelyiket csinálni. Kulcson van egy gokart pálya, ott 1 óra 10 ezer forint, annyi mintha k..váznék :D Viszont ha saját gokarttal megy az ember akkor a normálisabb pályákon 10 ezer a napijegy, és csak akkor lehet menni, ha bérgokart nincs a pályán. Én egy 30 lóerő gokarttal szeretnék kezdeni a jövőben, és szerintem ez nyújt akkora élményt mint egy 250 lóerős tuningolt e36 bmw. És mondjuk egy ilyen gokartot mennyibe kerülne fent tartani? Egy üzemóra kb. mennyire jönne ki? Tudom hogy vannak súlyos költségek mind az autónál és mind a gokarnál is. A gokartot meg kell venni, el kell menni a pályára, utánfutót venni, a kocsinál meg ott van a baleset veszély, ha megtöröd az autót az drága lesz, adók, műszaki, stb., de ilyenektől most tekintsünk el. Nyilván egy jó állapotú régi swift olcsóbb mint a gokart, és az előbbivel akárhová elmehetek 4-5 literes fogyasztással, de én pályán szeretném majd magamat kiélni ha lesz egy stabil keresetem. Légyszíves ne írjatok olyat hogy majd akkor jöjjek vissza ha lesz pénzem. Ki az a bolond aki csak akkor nézeget valamit amikor már meg kéne venni a cuccot? Szóval aki jártas a gokart témában az írhatna. Az autóról meg tudom hogy nagyon drága, ha az ember driftelget és tuningolja is az autót, ott már szerintem a 15 ezer forint / üzemóra is simán szóba jöhet annyira amortizálódik az autó. Ha minden úgy alakul ahogy tervezem, nyárra kb. az lesz a helyzet hogy ilyen hobbira havonta 100 ezret tudnék szánni, a legpozitívabb becsléseim szerint :)2016. jan. 27. 15:21
1/5 anonim válasza:
Ameddig a kartokat autókhoz hasonlítod járjál csak 1órára... azt is lehetőség szerint minél ritkábban. Így is túl sok a hülye ebben a sportban, nem kell egyel több!
2/5 A kérdező kommentje:
Az ilyen antiszociális felsőbbrendű személyektől hányok mindenhol... Az ilyenekből van túl sok.
2016. jan. 27. 18:09
3/5 anonim válasza:
Építs magadnak egyet. Kell egy csőváz, egy sportülés, veszel bontóban egy motort lófa*z pénzért, és máris van egy jó gokartod, ami még erős is.
4/5 anonim válasza:
Nincs itt antiszociálisság. Simán kevered a szezont a fas*zommal! Köszönő viszonyban sincsenek a kartok egy közúti kocsival. Vezettél már gokartot? Nem, nem a 15perc 3000forintos kategóriát, hanem amiben gondolkozol! tudod, azokon nem divat a 40cm-es ütköző! Ott leszakítja a fal a futóművet.
Erről a kendácsolásról meg csak az a véleményem, hogy olyan ember ne építsen gokartot aki nem ért hozzá és nincs meg a szakképesítése. 3éve Szlovákiában egy bemutató alkalmával kis híján bent égett a kartban mert nem úgy sikerült az üzemanyag rendszert össze rakni ahogy azt illett volna!
Valamint tőlünk jobban szituált országokban a trailer-ről se engedik levenni a gépet ha látják rajta az ekecs munkát!
5/5 anonim válasza:
30 lóerő körüli gokart az a Rotax, ami versenygokart. Elhiheted, hogy jóval nagyobb élményt nyújt, mint bármelyik utcai autó. De az is hozzá tartozik, hogy drágább is fent tartani egy versenygokartot. a Rotax az kétütemű és nagyon kényes motor, sokat kell szerelni, sok pénzt kell beleölni, sokszor kell alkatrészeket cserélni. Magában az alváza sem olcsó egy gokartnak, ami elég könnyen megsérül. Ráadásul a versenygokart nincs körberakva védővel, mint a bérgokart, szóval ha megtöröd, akkor valószínűleg te is megsérülsz. Veszélyesebb, mint az utcai autó és a tempó is elég nagy, ahhoz képest, mert bővel 100 felett lehet vele menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!