Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bmw 320d vagy jaguár xtype?

Bmw 320d vagy jaguár xtype?

Figyelt kérdés
Egy hete adtam el a rover 75-ös autómat. Ez másodlagos autóm volt és a bmw vagy a jaguár is az lenne. A szívem a jaguár felé húz mivel hogy az tetszik de a roverbe a 320d motorja volt és nagyon meg voltam vele elégedve ezért gondolkozok azon is. Szerintetek e két típus közül dízel motorral melyik a megbízhatóbb ? (a 320d-ből 2004 es évjáratra gondolok)

2016. jan. 24. 18:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha a rover nem vette el a kedved az angol kocsiktól, akkor szerencsés vagy...
2016. jan. 25. 07:00
 12/16 anonim ***** válasza:

Én nekem a jaguar a szívem csücske, valahogy megvan benne az a luxus, kényelem és érzés ami nincs benne a német autókban. Hány jaguar megy az úton ? Havi 10-et látok, hány bmw 320 megy az úton, napi 10-et látok.

Ami tény,hogy bizony bizonyos jaguar modellek nem lettek jók, pl. S-type 1999-2004.

Az x -type, főleg ha egy egy megkíméltet veszel akkor nem lesz vele több gond mint egy bmw-vel. HA másodlagos autó lesz akkor meg végkép Jaguar részemről, és olcsóbb lesz mint egy BMW a vételára, pont azért mert a BMW-t magyarországon presztizs növelőnek gondolnak, mindenki bmw-t akar, miközbe az igazi presztizs növelő nekem egy jaguar, vagy hasonló, nem egy tucat kocsi.

2016. jan. 25. 10:06
 13/16 anonim válasza:

Ha már dízelben gondolkodsz, akkor gondolom a sportosság nem a legfőbb szempont. Ebben az esetben én a Jaguart javasolnám : elegancia, kényelem, luxus ja és nem rohangál minden hülyegyerek egy ilyennel.

Persze a fenntartás az egy másik kérdés, én nagyon óvatos lennék hogy milyen szerelőhöz vigyem :).

2016. jan. 25. 10:14
 14/16 anonim ***** válasza:
Másodlagos autónak egy erős benzines dukál.
2016. jan. 25. 14:25
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egyébként visszatérve a roverra 1 év 3 hónap alatt csak az abs jeladó romlott el rajta (ez egyébként típushiba) eléggé közel lakok a bontóhoz szóval ha kellet hozzá valami könnyen meg tudtam szerezni olcsón. 1.500.000 szánok az autóra ami azért lenne dízeles mert ugyan másodlagos autó de nagy távokat teszek meg vele az alap autóm benzines azzal csak dolgozni járok. Egyébként meg már beszéltem nem hivatalos jaguár szervizekkel és kérdezgettem az árakat mind a kötelező szervizet illetve főbb alkatrészeket és nem sokkal drágább mint a roverre.
2016. jan. 25. 22:30
 16/16 Isti1976 ***** válasza:

A 2004-es BMW szerintem kissebb és belül elég csúnya egy pl érintőképernyős X-Typehoz képest. X-Typeom volt de benzines, 320d BMW-t csak tesztből vezettem. Ha X-Type akkor a keményebb gátlósat ajánlom "sport" verzió, ezeket arról lehet megismerni, hogy színre fújtak a lökhárítók. A króm lökhárítós puhább, billegősebb.

X-Type 2.0d egy az egyben a Mondeo motor, így a Mondeo statisztikákkal azonos a megbízhatósága. Nekem benzines X-Typeom volt az más világ, 4x4-es, fekszi az utat és megy mint a golyó, de sokat fogyaszt és szervízelés drága.

A kismotoros BMW-k ellen szólhat hogy a sok prosztó behozza használtan, visszatekeri az órát és úgy hajtja, mintha sportkocsi lenne, de szervízre meg nem futja. Jaguarnál talán jobb a helyzet.

Ami még talán Jag előny, hogy nagyon kemény kapcsolású és precíz a manuális váltója, ellenben az utolsó BMW amiben ültem 318d, talán 2009-es meg a világ legrosszabb manuálisát kapta, komolyan nem éreztem, hogy akkor most fokozatban van, vagy üresben kavarom a tésztát. A régebbi gömböc BMW még jobb váltót kapott emlékeim szerint.

Egyébként megbízhatóságban a gömböc 320d -ről 2 ismerőstől akinek volt csak jót hallottam, mondjuk ők újonnan vették és sosem jampeckodtak a nemlétező lóerőkkel, hanem szimplán utazó autó volt.

Családhoz mindkét típus elég kicsi (van imerős aki az 1. gyerek miatt adta el a 320d-t). Megbízhatósághoz sorolnám , hogy a Jaguárt nem lopják, bármely BMW-t meg ODBC csatlakozón keresztül 10$-os kínai kütyüvel be lehet indítani kulcs nélkül.

2016. febr. 2. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!