Bmw 320d vagy jaguár xtype?
Én nekem a jaguar a szívem csücske, valahogy megvan benne az a luxus, kényelem és érzés ami nincs benne a német autókban. Hány jaguar megy az úton ? Havi 10-et látok, hány bmw 320 megy az úton, napi 10-et látok.
Ami tény,hogy bizony bizonyos jaguar modellek nem lettek jók, pl. S-type 1999-2004.
Az x -type, főleg ha egy egy megkíméltet veszel akkor nem lesz vele több gond mint egy bmw-vel. HA másodlagos autó lesz akkor meg végkép Jaguar részemről, és olcsóbb lesz mint egy BMW a vételára, pont azért mert a BMW-t magyarországon presztizs növelőnek gondolnak, mindenki bmw-t akar, miközbe az igazi presztizs növelő nekem egy jaguar, vagy hasonló, nem egy tucat kocsi.
Ha már dízelben gondolkodsz, akkor gondolom a sportosság nem a legfőbb szempont. Ebben az esetben én a Jaguart javasolnám : elegancia, kényelem, luxus ja és nem rohangál minden hülyegyerek egy ilyennel.
Persze a fenntartás az egy másik kérdés, én nagyon óvatos lennék hogy milyen szerelőhöz vigyem :).
A 2004-es BMW szerintem kissebb és belül elég csúnya egy pl érintőképernyős X-Typehoz képest. X-Typeom volt de benzines, 320d BMW-t csak tesztből vezettem. Ha X-Type akkor a keményebb gátlósat ajánlom "sport" verzió, ezeket arról lehet megismerni, hogy színre fújtak a lökhárítók. A króm lökhárítós puhább, billegősebb.
X-Type 2.0d egy az egyben a Mondeo motor, így a Mondeo statisztikákkal azonos a megbízhatósága. Nekem benzines X-Typeom volt az más világ, 4x4-es, fekszi az utat és megy mint a golyó, de sokat fogyaszt és szervízelés drága.
A kismotoros BMW-k ellen szólhat hogy a sok prosztó behozza használtan, visszatekeri az órát és úgy hajtja, mintha sportkocsi lenne, de szervízre meg nem futja. Jaguarnál talán jobb a helyzet.
Ami még talán Jag előny, hogy nagyon kemény kapcsolású és precíz a manuális váltója, ellenben az utolsó BMW amiben ültem 318d, talán 2009-es meg a világ legrosszabb manuálisát kapta, komolyan nem éreztem, hogy akkor most fokozatban van, vagy üresben kavarom a tésztát. A régebbi gömböc BMW még jobb váltót kapott emlékeim szerint.
Egyébként megbízhatóságban a gömböc 320d -ről 2 ismerőstől akinek volt csak jót hallottam, mondjuk ők újonnan vették és sosem jampeckodtak a nemlétező lóerőkkel, hanem szimplán utazó autó volt.
Családhoz mindkét típus elég kicsi (van imerős aki az 1. gyerek miatt adta el a 320d-t). Megbízhatósághoz sorolnám , hogy a Jaguárt nem lopják, bármely BMW-t meg ODBC csatlakozón keresztül 10$-os kínai kütyüvel be lehet indítani kulcs nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!