Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent az autó műszerfalán...

Mit jelent az autó műszerfalán a sárga motorszimbólum? (kép)

Figyelt kérdés

Elindulás előtt gyullad ki, mit jelent? Linken látható. Eddig nem világított, mostanában kezdett el indulás előtt.

[link]

2016. jan. 22. 19:54
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Gyanítom ez az olajnyomásjelző. Ha beindítás után nem alszik el, akkor kevés az olaj a motorban.
2016. jan. 22. 19:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem az olajnyomás jelzőlámpa, mert ugyan az is sárga, de egy olajoskanna.

Ez a "Check engine", magyarul a "motorhiba" lámpa. Többnyire csak hibakód kiolvasással tudható mi a pontos hiba.

Indításkor világítania kell, majd járó motornál kialszik ha jól működik.

2016. jan. 22. 19:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy #2 mondja: a gyújtást ráadod, ekkor egy kis ideig világít az összes jelzőlámpa. Ami ekkor nem világít az várhatóan hibás (izzó kiégett mondjuk).

Ezután a lámpák egy része elalszik, de lesz ami még világít a beindításig: ilyen a töltésjelző (akksi forma), az olajnyomás-jelző (olajoskanna). Ezek a beindítást követően elalszanak.

Szóval a motor beindítása előtt világíthat időlegesen. Ha máskor is világít, akkor bizony szerviz és hibakód olvasás következik, utána pedig várhatóan javítás.

Az olajoskanna nálam mondjuk piros, de ez lényegtelen.

2016. jan. 22. 20:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Na jó ezt benéztem. Nekem két olajoskannám is van az egyik sárga és az alacsony olajszintre figyelmeztet, meg egy piros az olajnyomás hiányára jelez, kicsit összekevertem.
2016. jan. 22. 20:23
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 - a BMW-k szeretik megkeverni az embert... :D
2016. jan. 22. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!