Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért villog kamerában az...

Miért villog kamerában az újabb autók hátsó lámpái?

Figyelt kérdés

Már nagyon sokszor láttam, először csak azt hittem, hogy rossz a lámpája az autónak. Egy lehetőséget látok benne, hogy direkt úgy vannak megcsinálva, hogy villognak, csak az emberi szem nem érzékeli, a kamerák meg igen. Mondjuk ennek sok értelmét nem látom...

Példa: [link]

2016. jan. 21. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A ledes fényforrások más frekvencián működnek, a kamera ezért látja így.
2016. jan. 21. 20:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam. Egyébként ennek van értelme? Régen nem volt ilyen, mégis minden jól működött :)
2016. jan. 21. 20:41
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

"Régen nem volt ilyen, mégis minden jól működött"

Csak egy jó tanács. Hagyd el ezt a mentalitást mert igen sokszor hátráltathat majd életed folyamán.

Van értelme: jóval tartósabb és jóval kevesebbet fogyaszt.

2016. jan. 21. 20:52
 4/8 anonim ***** válasza:
56%
Sok minden volt ugyanúgy régen is, ha így fognánk fel a dolgokat akkor abba is hagyhatnánk az új fejlesztéseket és várhatnánk amíg egyszer végre elfogy a kőolaj, vagy megfulladunk. A led sokkal kevesebbet fogyaszt, sokkal rövidebb idő alatt villan fel és az élettartama is hosszabb. Cserébe ha cserélni kell, akkor nem lesz olyan olcsó mint egy sima izzó.
2016. jan. 21. 21:23
 5/8 A kérdező kommentje:

Élettartama tényleg hosszabb még így is, mint a sima izzónak. Én elektrotechnikusként végeztem 2 éve, így látom ezeknek a megoldásoknak a hasznát, csak nem itt, és nem ilyen körülmények között.

Az hogy tartósabb-e már kérdéses. Az általános LED-eknek rövidül az élettartama, a sima egyenáramon hajtotthoz képest. (Jó, tudom, a "kiégéshez" több milliárd ki-be kapcsolás szükséges, de akkor is, szerintem az a kis fogyasztás csökken ennyit nem ér).

Néha-néha azért jó így elcsodálkozni a megoldásokon, ilyen nekem eszembe se jutott volna :)

2016. jan. 21. 21:48
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

" Én elektrotechnikusként végeztem 2 éve"

Gondolom kegyelem 2-el.....

2016. jan. 21. 22:23
 7/8 anonim ***** válasza:
A LED-eket impulzus üzemben hajtják(kevesebb veszteség a meghajtó áramkörre, tehát olcsóbb alkatrész, kevesebb fém kell, a LEDnek azért annyira nem jó, de bírja egy darabig), gyakorlatilag stroboszkóp. Nem kell hozzá kamera sem, elég ha nézel egy ilyet és azt mondod közben hangosan hogy rrrrrrrrrrr :) Akkor rázkódik a szemed, és látni fogod, hogy valami nem kóser.
2016. jan. 22. 11:28
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

"Gondolom kegyelem 2-el" Hát nem éppen. Négyes lett. Azóta egy kis cégnél vagyok tervezőmérnök. Ez a témakör elég messze áll a jelenlegi munkáimtól, azért is kérdeztem rá.

2016. jan. 22. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!