Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Insignia benzin? Vélemények?

ElekTamás88 kérdése:

Opel Insignia benzin? Vélemények?

Figyelt kérdés

Üdvözlök mindenkit!

Autó vásárlás lesz valószínűleg a kővetkező évben.

Több autót is kinéztem már, jelenleg egy Opel Corsa C-m van, újonnan/szalonból vásárolt darab. Ezen az autón azt vettem észre, hogy mind motorikusan, mind futóműben egy igénytelen autó, a kötelező jó minőségű olajat és szűrőket cserélem, mindig idő előtt és meghálálja az autó.

A kérdésem a következő. Benzines Insigniáról kinek mi a véleménye? Elsősorban 1,4 Turbo-t néztem ki. Bőven elég amire én használnám. Dieselt nem vennék, ugyanis 20-40km-es utakat teszek meg olykor-olykor, nem napi szinten használnám.

Tudom jól, hogy bármely használt autó valamilyen szinten zsákba macska (lehet az akár Honda is), de mégis vásárláskor mire ügyeljek?

Amiket nézek pillanatnyilag, azok ~120e km-t tettek meg átlagosan. Ha még ugyan ennyit megy 10 évig nekem tökéletes lenne, főként vidéki forgalomban használva.

Megfelelő választás Önök szerint?

2016. jan. 17. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Az opelnak eléggé jó az 1.4 turbó benzines motorja, viszont az insignia egy kicsit túlsúlyos ehez a motorhoz szerintem. Amire nem azt értem, hogy az 1.4 motor kevés lenne alá(fordulaton már viszi amikor van töltőnyomás), hanem hogy a fogyasztása nem lesz túl baráti a kisebb túlsúly miatt.

Hogy komolyabb hozzányúlás nélkül kb 240e km elmegyen-e ez a motor turbo csere nélkül azt nem tudom.

2016. jan. 17. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az a 1.5+ tonnás autó azzal a 140 lovas turbóbenzinnel torkos autó lesz, erre azért lelkiekben készülj fel.
2016. jan. 17. 15:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Jelenleg a fél V6, 10 decis Opel Corsa C átlag fogyasztása 6.3 liter. Kis kaszni, még kisebb motor. Nem egy erőgép kell, nem versenyezni szeretnék. Nem autópályán használom, hanem egyszerű közúton, A pontból B pontba vigyen el. És ne hagyjon cserben.

Az Insignia-t azért jelöltem ki lehetséges célpontnak, mert kategóriát szeretnék váltani. 4 személy kényelmesen férjen el és legyen egy tágas csomagtartó, valamint ne legyen 5 évnél öregebb. És legutolsó sorban mind külsőleg és belsőleg is szimpatikus legyen.

Csak a tartósságára lennék leginkább kíváncsi. Esetleges Turbo cserével számoltam már.

Több ismerősömnek is van Insigniája, de azok mind Dieselek, így benzinesről véleményt nem tudnak adni.

2016. jan. 17. 15:16
 4/6 anonim ***** válasza:
#2 jó lesz az 1,8t+ nak is, az astra kombi közel 1,7tonna és az azért egy kisebb autó.
2016. jan. 17. 15:50
 5/6 anonim ***** válasza:

A Carfolio és a használtautó is 1548kg-nak hozza az 1.4T-t. A dízelek és az automatás dízelek meg ennél nyilván jóval nehezebbek.

De amúgy tökmindegy, a lényeg, hogy alapesetben is minimum 1,5-szer olyan nehéz az Insignia, mint a C Corsa. Ha Az önsúlyhoz hozzáadunk 4 személyt és némi csomagot akkor már közel 2 tonnás autóról beszélünk. Ide meg már én nem vállalnám a benzinest.

2016. jan. 17. 20:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Az hogy mi van a forgalmiba írva és mi a valóság, az sokszor nem fedi egymást.

Ez csak egy astra kombi, igaz dízel,de 1,6tonna felett van.

[link]

Az insigniához is hozzá lehet adni egy +200-300kg-t a gyárihoz.

2016. jan. 17. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!