Ha megvan az AM-es jogsim ami korlátozott akkor levizsgázhatok váltósra ezen a kategórián belül olyan 20000 körül?
Szia! Én azt javaslom, hogy várj még, de nem kettő, hanem három és fél évet (B-s jogsit ekkor kezdheted el). Ugyanis a gyakorlatot elviekben biztos újra kéne csináld, hiszen nem vezettél még váltós motort.
16 évesen az A1 kategóriát csinálhatod meg, ami nem nagymotor, 125ccm ÉS 11kw a korlátozás. Az AMre többet már ne költs, valamelyik a fenti kettő közül. Én a B-t javaslom inkább, aztán A2 ha még mindig szeretnéd.
"AM" kategóriában NINCS 78-as korlátozás!
Nézd meg a jogsid hátulját, 12-es mező.
Honnan a jó fenéből veszitek ezt hogy nem vezethettek váltóst?
Vezetheted kesz.
ez az automata/mechanikus váltó hisztéria nem tudom honnan ered...egymást hülyítik.
vedd meg az endurót, aztán hajrá!
várj pár évet, a kismocival összeszedsz akkora gyakorlatot a közúton, hogy lazán megkajálod a B kategóriát..persze már most jól kell értened a kreszt.
Ha benne van a korlátozás, akkor bizony újra kell vizsgáznod.
Ha 14 vagy, akkor 2 év múlva nem lehet "B" jogsid, majd csak 17 évesen. Nagymotor jogsid sem lehet 16 évesen, biztos "A1"-re gondoltál.
Ha "B"-t csinálod majd meg rendes váltós autón, akkor nem lesz benne az új jogsiban a korlátozás.
Én biztosan úgy csinálnám a helyedbe, hogy 17 évesen "B", majd rá 1 évre az "A2".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!