Autó vásárlás előtt állok. BMW 7-es sorozat (F01-es széria érdekel). Melyik lehet a józanabb vétel?
Hát nem tudom, nehéz döntés.
Ez az a kategória, ahol a dízel is bevág 8-10 litert, de a 750i pedig minimum 13-at.
De tekintsünk el a fogyasztástól. Ez a 750-es mér nem az a régi, kemény 750-es, 12 hengerrel, hanem csak egy 8 hengeres, elba*ott konstrukció 2 turbóval. Szóval hibalehetőség van bőven, itt nem érvényes, hogy a benzines nem romlik el.
Itt van ez a cikk, leírja mi a helyzet ezzel a motorral, állitólag 2012-től javították a hibákat, de én nem bíznék már ebben a motorban. Pedig jobban illene ebbe az autóba egy jó nagy benzines.
Úgyhogy mindenképp ésszerűbb választás a dízel, nemcsak a fogyasztás miatt, hanem megbízhatóbb is. Ritka dolog ez, hogy a dízel jobb legyen, de itt ez a helyzet. Ha lúd, akkor legyen kövér, legyen egy 740D.
És egy titkos tipp: ha már xdrive-on töröd a fejed, és benzines is kéne, akkor inkább egy Audi A8 4.2 FSI quattro, agyonüthetetlen benzines V8 motor, és a legjobb 4x4 hajtás.
Először is köszönöm a precíz választ!
Igazából oda vagyok ezekért a nagy "hodályokért", SUV-okon nem töröm a fejem, cimborám X5 mellett döntött ,mert biztonságosabbnak tartja (gondolom a magasabb pozíció miatt) és jön a tipikus ostoba indok miszerint:. tolni lehet az autókat magad előtt. Egyedül a Mercedes S- osztály nem tetszik. Persze a legeslegújabb igen, viszont sokallom a 20+x milliókat kiadni ,mikor 4 éven belül /2 lesz az autó osztási ára a vásárlási árhoz képest. Audi...a beltere a legszebb mind közül az biztos, viszont kivülről annyira nem tetszik, igaz a quattro nagyon csábító. Erről a motorról is tudsz valami infót? (4.2 fsi). A 740D ha jól tudom ugyanúgy 3 literes és 2 turbó? Ez is elég bizarul hangzik. Ha te állnál vásárlás előtt az audi mellett döntenél?
Igen, a 740D 2 turbós, de nem kell félni tőle, van ugyanez a motor 3 turbóval is, és elég jónak bizonyulnak. De azért hatalmas hibaforrás.
Az Audi 4.2-ről nem sok tudnivaló van, egyszerű V8-as szvóbenzin, közvetlen befecskendezéssel. Nagyon kiforrott motor, már vagy 20 éve gyártják, csak mindig fejlesztik. Nem is tudom ha gyártják még, mert lassan ezt is leváltják a turbómotorok, de 2014-es A8-at még láttam ezzel a motorral. Ha én vennék, tuti ezt venném, de meg kell hogy jegyezzem, elfogult vagyok az Audival szemben, nekem is az van, csak A6-os, nagyon megvagyok elégedve vele (3.0 TDI). De obiektíven nézem a dolgokat, a BMW sem rossz, talán a 730D lenne a legjózanabb választás, 1 darab turbóval biztos jó motor, ha a 3 turbót is elbírja ugyanaz a blokk.
Hazánkbéli piacról választanál vagy inkább valamelyik nyugati országból hoznád be? Szerinted mekkora km óra állás mondható biztonságosnak? Persze ,az 50.000 km-esnek is kinyomhatták a szemét míg a 150.000 km-esnek igényes használat mellett is hibátlan lehet mindene.
(Ne haragudj a kérdés halmokért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!