Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a neve a képen szereplő...

Mi a neve a képen szereplő alkatrésznek?

Figyelt kérdés

[link]

A turbó bal alsó sarkában, hengeres tárgy, egy cső bemenettel, 3 csavar fogja, 1 rúd megy bele. Ugyan ez megvan felette kicsiben is (2 csavar fogj hengeres) Gondolom ezért van kettő belőle mert ez a mazda új skyactiv biturbója így csigánként egy van belőle.

Az én autómban is van, kicsit olajos, mitől lehet? mi ez egyátalán?

2016. jan. 3. 19:42
 1/6 anonim ***** válasza:
2016. jan. 3. 20:53
 2/6 A kérdező kommentje:
szerény angoltudásommal csak a fékezéskor történő energia felhasználásáró találtam morzsákat, de ennek a hengernek nem hinném hogy köze lenne a skyactiv rendszerekhez, mivel a hagyományos kétliteres cdh dízelmotor feltöltőjén is megtalálható.
2016. jan. 3. 21:12
 3/6 A kérdező kommentje:
annyi itt az okosabbnál okosabb komment hogy azt hittem a fele brigád 20 éve autószerelőként dolgozik, vagy épp most végez a BME mérnöki karán, de ezek szerint tévedtem...
2016. jan. 3. 21:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Változógeometriájú biturbó van a képen. Azok amiket kérdezel, azok vákumdobok, amik egy vákumszelep segítségével változtatják a turbogeometria lapátok dőlésszögét rudazaton keresztül. Hogy értsd, vákumot kap a dob, egy rudazat pedi billenti a szerkezetet, ami a lapátok dőlésszögét módosítja.
2016. jan. 3. 23:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Megnéztem a képet tüzetesebben. A dobok nem a geometrialapátot állítják, henem pillangoszelepet nyitnak- zárnak ebben az esetben, gondolom fordulatszám/ terhelsé függvényében nyit/ zár a szelep. A kérdésedre a válasz, továbbra is helyes. Vákumdob. Csak nem lapátokat, hanem szelepeket mozgat.
2016. jan. 3. 23:30
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2016. jan. 4. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!