Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51-nél mekkora pénzbír...

Simson S51-nél mekkora pénzbírságra büntetne meg a rendőr, ha megállít, és nincs biztosítás a motoron?

Figyelt kérdés
És mennyibe kerül egy biztosítás Simsonra? És mekkora az esélye, hogy egy Simsonost állít meg?
2015. dec. 31. 16:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Évente 4-5 ezer,biztosítótól függően.

Esély elég nagy,mert van amikor csak a kétkerekűekre utaznak

2015. dec. 31. 16:28
 2/11 anonim ***** válasza:

Minél kisebb a település annál több az esély.Pl.Budapest belső kerületeiben senkit nem érdekel egy Simsonos,de más se.

A biztosítás 1 évre 4-5 ezer lehet,és ha nincs,szerintem egy 20-asra megbírságolhatnak.

2015. dec. 31. 16:29
 3/11 anonim ***** válasza:

100.000 Ft-ig terjedő bírság, plusz visszamenőleges díjfizettetés ( emelt díjjal) arra az időszakra, amíg nem volt biztosítás de kellett volna. ( Ez smkp-nál az a nap, ami az adás-vételin áll.)

De a legnagyobb szívás az, hogy ha meghúzol egy 30 millás autót, és zsebből kell pengetned a kárt!

A Simsonra az éves biztosítás 2-5000 Ft/év. Sok tényezőtől függ.

Itt megtudhatod pontosan:

[link]

Nem éri meg havi pár száz forintért reszkírozni.

A rendőrök sokszor direkt utaznak a robogósokra, de abba is gondolj bele, hogy bármikor lehet egy baleseted, és akkor is menthetetlenül kiderül hogy hunyó vagy!

2015. dec. 31. 16:42
 4/11 anonim ***** válasza:

#2.:

"ha nincs,szerintem egy 20-asra megbírságolhatnak." - Annyi csak akkor a bírság, ha van ugyan érvényes biztosítás, de a helyszínen nem tudja igazolni. ( Mondjuk, smkp-nál ez elég fura, mivel matricát kapnak, amit fel kell ragasztani a motorra.)

Ha egyáltalán nincs megkötve a biztosítás, akkor a bírság

akár 100.000 Ft is lehet!

"218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet

..Érvényes gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés

nélküli vezetés

51. §71 (1) Az az üzembentartó, akinek gépjárműve érvényes kötelező felelősségbiztosítás nélkül vesz részt a közúti forgalomban, százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható."

2015. dec. 31. 16:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem is tudom valami 3000 körüli összeget fizetek egy évre, ezen hülyeség spórolni, mert állandóan parázhatsz hogy mi van ha lekapcsol a rendőr, meg mi van ha meghorpasztasz egy Mercit aztán fizetheted a milliós kárt benne zsebből. Nem éri meg a rizikót.
2015. dec. 31. 17:13
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem egy 2015-ös évjáratú új sportmotorra évi 3700. Neked még ennyi se lenne.
2015. dec. 31. 17:39
 7/11 A kérdező kommentje:

kinél kötöttétek meg? nekem a kalkulátorok 7-8 ezreket mutatnak

talán már 19 éves vagyok és fél éves a jogsim?

2015. dec. 31. 18:02
 8/11 anonim ***** válasza:

6-os vagyok

Nekem Allianzos a biztosításom, friss jogsis vagyok.

2015. dec. 31. 19:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Miért a rendőrtől félsz?

Nem adsz nekem elsőbbséget és a kocsim lezúzod nem lesz kellemes, ha a biztosítóm behajtja rajtad majd a keletkezett kárt!

Kiváncsi lennék mit csinálnál, ha kapnál egy 500ezres számlát :)

2016. jan. 1. 01:46
 10/11 anonim ***** válasza:

4-es írta:

"...Mondjuk, smkp-nál ez elég fura, mivel matricát kapnak..."

Nem kapnak matricát a biztosítótól. Mindig nálad kell lennie az Adás-vételi szerződésnek és a biztosítást igazoló dokumentumnak.

Az éves díj 3-5 ezer Forint körüli összeg.

Ha nincs biztosításod valóban úgynevezett fedezetlenségi díjat számíthatnak fel. Simson esetében ez 40 Ft/nap. 1 év így 14600 Ft (baleseti adó nélkül) , ami az éves díj háromszorosa.

[link]

Szerintem nem éri meg "okoskodni". Előttem már többen írták hogy mi történik ha kárt okozol vagy balesetet szenvedsz.

Boldog Új Évet Kívánok!

2016. jan. 1. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!