Mennyibe kerül havi szinten egy autó fenntartása?
Kotelezo biztositas
(Casco)
Adok
Uzemanyag
Javitasok
Hogy ezeknek mennyi az osszege az valtozo, nem tudom megmondani mert annyit se irtal hogy milyen auto illetve mennyit van hasznalva.
Alig tudunk megélni.
5 tagú család vagyunk,de apám jogosítványt akar a 17 éves húgomnak.
Meg autót.
Szerintem nem létszükséglet az autó,és nem engedhetjük meg magunknak.
Ezért vagyok kíváncsi,hogy mennyi az annyi.
Ritkán lenne használva.
Kb kéthetente egy rövidebb útra.
"Auchanba járni vele"-Bevásárlás.
Illetve ritkán,pl nyaralásnál.
Az én autóm fenntartása évente 50.000 úgy hogy ebben a szerviz és a benzin nincs benne. Ha már megyek is vele akkor többe kerül.
Az érték vesztését nem tudom de egy kb fél milliós autónak nincs nagy értékvesztése. Sok szegény ember van akinek van autója, igaz hogy sokszor csak egy roncs de azzal is tudnak menni
Ha nem használjátok vagy alig, akkor is több 10ezer Ft a havi költsége a legolcsóbb autónak is!!
Az előzők, a töredékét sem sorolták fel a várható kiadásoknak. Én meg sem próbálom, mert annyiféle címen lesz kiadásotok, hogy a fele se jutna eszembe.
Mi meg se élünk, de autó van, mert kell (a 2 motor más kérdés, azt hagyjuk).
Nekünk egy kis Yarisunk van, évi 80 ezer plusz benzin (évi 120 liter, ebben van egy nagy, sokszáz km-es út és sok kicsi). Csak akkor használjuk, ha nagyon muszáj.
Értékcsökkenést nem számoltam, amúgy nem volt félmillió a kicsike, csak a gumit, szervízt, adót, biztosítást, műszakit, szóval mindent, amivel nekünk jár.
Na ezalá bizonyára nehéz menni autóval.
Motorral viszont a töredékébe kerül, ha nemigen használjuk s olyan motor.
Ha az autó meg sem mozdul, akkor a vizsga költsége lebontva 24 hónapra havi 1000
Kötelező havi 3-4000, autótól, bonustól függ.
Teljesítményadó havi 1500-3000 ha nem túl nagy teljesítményű autóban gondolkoztok.
Ha járni is akarsz vele, nem sokat, csak évi 3000 km-t, az havi 250 km, épp pár bevásárlás, meg pár nagyon rövid út. Az havi 20 liter benzin ára, mondjuk 7000 Ft.
De amit használnak, az kopik, ilyen kevés futás mellett is illik két évente olajat, szűrőket cserélni, fagyállóról, fékfolyadékról ne is beszéljünk.
Nagyon nagyon nagyvonaluan állítsunk be erre kétévente történő szervizelést számolva havi 4000 forintot, kétévente egy szűk százas, ebbe esetleg egy-két elkopófékbetét is belefér.
Egy autónál mindig van váratlan kiadás, mosás, ablakmosó lötty, tönkremegy az akku, stb, tegyünk erre is havi 1000 forintot.
Ez eddig havi 17000 Ft, és még nem vetted meg az autót, nincs váratlan kiadás, az ideális, soha el nem romló autóról beszélünk. Amivel lehetetlenül keveset jársz.
Természetesen egy friss jogsis 17 éves képes lesz egy csomó váratlan költséget okozni.
Taxival ennyiből havi ötvenegynéhány kilométert közlekedhetsz, a havi kettő osanos nagybevásárlás bőven kijön belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!